ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ “ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ” ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Φωτορεπορτάζ Δημήτρης Καστανάρας

Το χθεσινό μήνυμα του Κυρ. Μητσοτάκη για σταδιακή επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς όσο μπορεί αυτοί να είναι κανονικοί έδωσε το σύνθημα και έτσι άρχισαν δειλά δειλά οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων να καθαρίζουν και να στήνουν βιτρίνες, μετην αγωνία να είναι έκδηλα ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Άγνωστο για όλους το ξεκίνημα της αγοράς καθώς πολλοί καταστηματάρχες πιστεύουν πως θα υπάρξει φόβος των πελατών για το πώς θα μπαίνουν στο μαγαζί, πως θα δοκιμάζουν ρούχα παπούτσια, πώς θα φορέσουν γυαλιά ηλίου ή θα δοκιμάσουν ένα νέο κούρεμα.

Χαριτολογώντας μας είπαν αρκετοί καταστηματάρχες, « σκέψου να θέλουν να απολυμαίνουμε μετά από κάθε δοκιμή τα παπούτσια!». Πέρα όμως από την αστεία πλευρά του θέματος τα ρούχα που φοριούνται από επάνω ( μπλούζες, φορέματα κ.τ.λ ) δεν θα δοκιμάζονται, τα ρούχα που φοριούνται από κάτω ( παντελόνια, φούστες κ.τ.λ) αφού τα αγοράζουμε θα πρέπει να τα πλένουμε αμέσως με το που πάμε σπίτι και θα πρέπει αμέσως να κάνουμε μπάνιο γιατί τα δοκιμάσαμε.

Μέσα στα καταστήματα θα μπαίνουμε με μάσκα. Ένα μυστήριο παραμένει η επόμενη μέρα από το άνοιγμα των καταστημάτων με αρκετό φόβο. Ας δούμε και τα στάδια με τα οποία θα ανοίξουν τα καταστήματα όλα:

Το 1ο στάδιο αρχίζει στις 4 Μαΐου με το άνοιγμα συγκεκριμένων καταστημάτων. ‪Θα λειτουργήσουν ορισμένα είδη καταστημάτων και υπηρεσιών όπως βιβλιοπωλεία, ΚΤΕΟ, καταστήματα αθλητικού εξοπλισμού, ανθοπωλεία, καταστήματα ηλεκτρικών ειδών και τα κομμωτήρια, τα οποία θα λειτουργούν με ραντεβού ενώ απελευθερώνεται η μετακίνηση των παραγωγών από περιφέρεια σε περιφέρεια για την πώληση προϊόντων σε λαϊκές αγορές.‬‬

Το 2ο στάδιο έχει αφετηρία στις 11 Μαΐου, οπότε και θα λειτουργήσει πλήρως το λιανεμπόριο.

Στο 3ο στάδιο στις 18 Μαϊου θα λειτουργήσουν τα πάρκα και οι κήποι, οι αρχαιολογικοί χώροι σε όλες τις περιπτώσεις υπό περιορισμούς.

Στο 4ο στάδιο, από 1η Ιουνίου. επαναλειτουργούν τα εμπορικά κέντρα ‪με έναν πελάτη ανα 20 τ.μ., με χρήση μάσκας.

Επίσης, τα εστιατόρια και οι καφετέριες, μόνο σε εξωτερικούς χώρους, επίσης υπό περιορισμούς‪ (ελάχιστη απόσταση των τραπεζιών τα 2 μέτρα με 4 άτομα σε κάθε τραπέζι όπως και των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας).‬‬‬

Σε 5ο στάδιο επαναλειτουργούν εντός Ιουνίου οι θερινοί κινηματογράφοι με απόσταση μεταξύ των σειρών καθισμάτων και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.

Σε 6ο στάδιο, μέσα στον Ιούνιο, θα ανοίξουν τα πάρκα αναψυχής, τα θεματικά πάρκα και οι εξωτερικοί παιδότοποι.

Σε 7ο στάδιο, εντός Ιουνίου, θα λειτουργήσουν και σε εσωτερικούς χώρους εστιατόρια και καφετέριες, καταλύματα διακοπών και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι θα ελέγχεται η αυστηρή τήρηση των κανόνων που ορίζονται για τη σταδιακή επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ