ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Ανακοίνωση του γραΦείου Τύπου της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

Την προσεχή Παρασκευή, 1η Μαίου 2020, μπαίνει τέλος στο καθεστώς προστασίας της κύριας κατοικίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς και μέχρι σήμερα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει καταθέσει το νέο πτωχευτικό πλαίσιο που θα καλύπτει φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Η προστασία της πρώτης κατοικίας πρέπει να αποτελέσει κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της κοινωνικής συνοχής αλλά και των μέτρων που λαμβάνονται σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση των δυσθεώρητων οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, φρόντισε να παρατείνει το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών σε μνημονιακό περιβάλλον, ενώ και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρενέβη με τροπολογίες στη Βουλή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, τουλάχιστο μέχρι το τέλος του 2020.

Φαντάζει αδιανόητο να ξημερώσει η 1η Μαίου χωρίς πλαίσιο προστασίας για την πρώτη κατοικία. Πρόκειται για ένα τεράστιο, κοινωνικό πρόβλημα που απασχολεί δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, εμπόρους, μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια καταιγίδα εξώσεων και πλειστηριασμών.

Η αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση καταντά εγκληματική. Οφείλει άμεσα να επέμβει, παρά τις πιέσεις των δανειστών. Οτιδήποτε λιγότερο, θα ισοδυναμεί με αδυναμία να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ