ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΠΑΔΙΩΝ ΤΟΥΣ

Επιστολή της βουλευτή Στέλλας Μπίζιου στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, με την οποία ζητάει ενημέρωση, αναφορικά με τις μετακινήσεις των κτηνοτρόφων και των κοπαδιών τους στους ορεινούς όγκους, απέστειλε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου.

«Με δεδομένους τους περιορισμούς στις μετακινήσεις που ισχύουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι κτηνοτρόφοι εκφράζουν την ανησυχία τους για τον τρόπο που θα διεξαχθεί φέτος η μετακίνηση των ζώων.

Επειδή οι κτηνοτρόφοι θέλουν να ξεκινήσουν τον προγραμματισμό για την επικείμενη μετακίνηση των ζώων, θα εξυπηρετούσε να ενημερωθούν εγκαίρως για τις τυχόν ιδιαίτερες διαδικασίες που θα ακολουθήσουν φέτος, ώστε να είναι σύμφωνοι με τα μέτρα προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας», αναφέρει η Λαρισαία βουλευτής στην επιστολή της, θέτοντας έτσι ένα μείζον θέμα για τους κτηνοτρόφους της χώρας.

Η ίδια σε σχετική της δήλωση σημειώνει:

«Αυτή την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο, με την έναρξη της δεύτερης φάσης αντιμετώπισης του κορωνοϊού, οι πολίτες θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένοι, όπως ακριβώς ήταν μέχρι και σήμερα. Για το λόγο αυτό ενημέρωσα την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για ένα σημαντικό θέμα που αφορά τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους ολόκληρης της χώρας. Είμαι βέβαιη πως ο κ. Βορίδης θα μεριμνήσει άμεσα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ