ΟΛΟΙ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΜΑΣΚΩΝ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ!

Αλληλέγγυοι αδυνατούν να παραδώσουν 1.500 μάσκες στους πρόσφυγες 

Συνεχίζονται οι δράσης μελών της κατάληψης «Ντουγρού» και του Α.Σ «Μαρίνος Αντύπας» για τη στήριξη ευπαθών ομάδων, ενώ μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου οι αλληλέγγυοι κατάφεραν να παραδώσουν σε οικογένειες προσφύγων και μεταναστών 85 πακέτα με βρεφικές πάνες, για τις ανάγκες των περίπου 180 παιδιών κάτω των 4 ετών που φιλοξενούνται στη δομή του Κουτσόχερου.

Δυστυχώς ανάλογη εξέλιξη δεν προκύπτει και για τις 1.500 μάσκες που ράφτηκαν για τις ανάγκες των προσφύγων, καθώς όπως έγινε γνωστό από τους αλληλέγγυους επί 20ημέρου πασχίζουν να παραδώσουν τις μάσκες «βρίσκοντας τοίχο» και κανέναν υπεύθυνο για την παραλαβή τους!

«Στο Κουτσόχερο το καθεστώς διοίκησης είναι σχεδόν ανύπαρκτο και προσπαθώντας να βρούμε τρόπο να δώσουμε έστω και αυτό το ελάχιστο μέτρο προστασίας για τον κορονοϊό (πράγμα για το οποίο θα έπρεπε ήδη κράτος και πολιτεία να έχουν μεριμνήσει, όπως και οι ΜΚΟ, οι οποίες υποτίθεται πως δουλεύουν για αυτούς τους ανθρώπους) σχεδόν επί δύο εβδομάδες χτυπάμε σε τοίχο. ΜΚΟ, κρατικοί και λοιποί φορείς, κανένας δεν αναλάμβανε και ούτε αναλαμβάνει την ευθύνη για να παραδώσουμε τις μάσκες, κανένας δεν είναι “υπεύθυνος” για τη δομή. Γιατί παρά τη φιλότιμη προσπάθεια μεμονωμένων προσώπων που συμμετέχουν στους αρμόδιους φορείς, η ατελείωτη γραφειοκρατία και η ευθυνοφοβία είναι εμπόδια απροσπέλαστα για όσους θέλουν να προτάξουν αλληλεγγύη, κάτι που φυσικά δεν ισχύει για τοπικούς μεγαλοεπιχειρηματίες και προσωπικούς φίλους των κυβερνώντων που εν μέσω πανδημίας βλέπουν μόνο προοπτική για κέρδη», περιγράφουν ανάγλυφα την κατάσταση που επικρατεί οι αλληλέγγυοι.

Θυμίζουμε πως η δομή παραμένει σε καθεστώς καραντίνας, υπό την υψηλή εποπτεία ανθρώπων του αρμόδιου υπουργείου και καλό θα ήταν οι υπεύθυνοι να δώσουν απαντήσεις για μια δράση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που λόγω της κωλυσιεργίας τους παραμένει σε αχρηστία, την ώρα που ανθρώπινες ψυχές-δηλωμένες ως ομάδες υψηλού κινδύνου-παραμένουν απροστάτευτες!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ