ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Σε συγκέντρωση υπογραφών προχωρούν γονείς και φοιτητές με κεντρικό αίτημα να μην ανοίξουν  τα σχολεία και τα πανεπιστήμια πριν το τέλος του καλοκαιριού, υπό τον φόβο της εξάπλωσης του Covid-19.

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά το θέμα των πανελληνίων, στο κείμενο τονίζουν ότι οι πανελλαδικές θα πρέπει να γίνουν χωρίς να ανοίξουν τα σχολεία για μαθήματα, ενώ οι εξετάσεις των φοιτητών να γίνουν διαδικτυακά.

Επίσης τονίζουν ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια αποτελούν την «εμπροσθοφυλακή της άρσης των περιορισμών λόγω της πανδημίας», σημειώνοντας ότι οι μαθητές και οι φοιτητές επιχειρείται «να γίνουν τα πειραματόζωα στο δρόμο προς την επαναφορά στην κανονικότητα».

Μπορείτε να υπογράψετε ακολουθώντας τον σύνδεσμο του Avaaz εδώ.

Ολόκληρο το κείμενο συλλογής υπογραφών έχει ως εξής:

Γίνεται παγκόσμια/ πανευρωπαϊκή προσπάθεια τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να αποτελέσουν την εμπροσθοφυλακή της άρσης των περιορισμών λόγω της πανδημίας.  Δηλαδή οι μαθητές/ φοιτητές να γίνουν τα πειραματόζωα στο δρόμο προς την επαναφορά στην κανονικότητα (μιας και η νοσηρότητα και θνητότητα των παιδιών, εφήβων και νέων είναι πολύ μικρότερες αυτών των ενηλίκων/ γηραιότερων). Αυτό παρά το γεγονός ότι σε χώρες όπου γίνονται μαζικά τεστ, έχει βρεθεί σημαντικό ποσοστό φορέων νεαρής ηλικίας και η κοινωνικότητα τους είναι ένας ισχυρός πολλαπλασιαστικός παράγοντας μετάδοσης του ιού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (μια χώρα όπου δεν γνωρίζουμε αν ο πληθυσμός έχει αναπτύξει ανοσία και μια χώρα με περιορισμένες δυνατότητες μαζικής νοσοκομειακής περίθαλψης). Το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο από τον 1-1.5 μήνα πρόσθετης εκπαιδευτικής δραστηριότητας για τους μαθητές και φοιτητές.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις μπορούν και πρέπει να γίνουν χωρίς να ανοίξουν τα σχολεία για μαθήματα. Το φοιτητικό εξάμηνο μπορεί και πρέπει να συνεχισθεί και να ολοκληρωθεί διαδικτυακά. Οι εξετάσεις των φοιτητών μπορούν και πρέπει να γίνουν διαδικτυακά.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ