ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΘΕΤΙΚΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟ ΠΑΙΔΙ

Αποτέλεσμα ιχνηλάτησης το κρούσμα στο 8χρονο παιδί

Ένα θετικό κρούσμα έδωσε η ιχνηλάτηση των επαφών του 50χρονου άνδρα από την περιοχή της καραντίνας, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό, καθώς οι εργαστηριακές εξετάσεις έδωσαν θετικό δείγμα για ανήλικο παιδί από το Ομορφοχώρι Λάρισας, κινητοποιώντας τις αρχές που από το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιούν τεστ στην κοινότητα.

Η δειγματοληψία πραγματοποιείται τόσο στην κοινότητα των Ρομά όσο σε άλλους κατοίκους του χωριού, ενώ τα τεστ διενεργούνται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, τα δε αποτελέσματα αναμένονται μέχρι αύριο Παρασκευή.

«Πρόκειται να παρθούν αντιπροσωπευτικά δείγματα σε ελέγχους που γίνονται για προληπτικούς λόγους τόσο στους οικισμούς των Ρομά όσο και σε κατοίκους του χωριού» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος, εστιάζοντας στην οικογενειακή κατάσταση του 50χρονου, που λόγω των οικογενειακών δεσμών του συνδέεται με το Ομορφοχώρι όπως και με την περιοχή της καραντίνας στη Νέα Σμύρνη.

Θυμίζουμε πως όσον αφορά στον 50χρονο Ρομά σε μια δύσκολη διαδικασία, λόγω της οικογενειακής του κατάστασης, συλλέχθηκαν δείγματα του άμεσου περιβάλλοντός του τόσο από την περιοχή της καραντίνας στη Νέα Σμύρνη όσο και από το Ομορφοχώρι όπου κινήθηκε τις ημέρες του Πάσχα, ενώ οι εργαστηριακές εξετάσεις προέκυψαν θετικές για ένα ανήλικο παιδί από την περιοχή του Ομορφοχωρίου και αρνητικές για όλα τα δείγματα που πάρθηκαν από τη Νέα Σμύρνη.

Ο 50χρονος, που αρχικά μετέβη στο ΓΝΛ με υψηλό πυρετό και ύποπτα συμπτώματα, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου και παραμένει σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ