Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου κατέθεσε αναφορά με τα αιτήματα του κλάδου και είχε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του συνδέσμου Αλ. Σακελλάρρη 

«Με πυξίδα την αποφασιστικότητα και την ευαισθησία που έχετε επιδείξει στην ενίσχυση  των πληττόμενων  από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση κλάδων, είμαι βέβαιη, ότι και σε αυτήν τη περίπτωση, οι ενέργειές σας θα κινηθούν στην κατεύθυνση της εξεύρεσης μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για τον κλάδο της εστίασης».

Με τα παραπάνω λόγια συνοδεύει την αναφορά της στις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Στέλλα Μπίζιου, με την οποία τονίζει ότι ο θεσμικός διάλογος με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής θα πρέπει να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό, ώστε άμεσα να καταλήξουμε στα μέτρα με τα οποία θα υποστηριχθεί ο κλάδος που τόσο έχει πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Λαρισαία βουλευτής από την αρχή της κρίσης επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον καίριο αυτό κλάδο της τοπικής και εθνικής οικονομίας και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε σήμερα τηλεδιάσκεψη εργασίας με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης του νομού, κ. Αλέξανδρο Σακελλάρη προκειμένου να συζητήσουν τους προβληματισμούς των επαγγελματιών για την επόμενη μέρα. Η κ. Μπίζιου από την πλευρά της τον ενημέρωσε ότι ήδη προώθησε τις προτάσεις του Συνδέσμου στα αρμόδια Υπουργεία μαζί με την αναφορά της.  Σε  δήλωση της η κ. Μπίζιου  τονίζει:

«Ένας από τους πλέον δυναμικούς κλάδους της τοπικής οικονομίας, με βασικό ρόλο και στον τουρισμό της χώρας εκπέμπει μήνυμα στήριξης, μετά τις ομολογουμένως μεγάλες απώλειες που υπέστη λόγω της υγειονομικής κρίσης. Η κυβέρνηση με αποφασιστικότητα και αίσθημα ευθύνης, όπως έχει πράξει μέχρι στιγμής με όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα τον θεσμικό διάλογο με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης,  ώστε να βρεθεί το καταλληλότερο πλαίσιο επαναλειτουργίας τους.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ