ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ Ή ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ;

Ανακοίνωση του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ με αφορμή τις αναρτήσεις του πολιτευτή της ΝΔ Γ. Καραβάνα

Μεγάλο προβληματισμό προκάλεσε η δημοσίευση  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απόψεων στελέχους της ΝΔ (πολιτευτή και συντονιστή μητρώου στελεχών  του κυβερνητικού κόμματος ), ο οποίος ελαφρά τη καρδία ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά μείωση μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός,   τα ερωτήματα  που απευθύνει ο εργαζόμενος-φορολογούμενος Δ.Υ. είναι αυτονόητα:

Το κυβερνητικό αυτό στέλεχος εκφράζει δικές του απόψεις ή απηχεί την  πολιτική άποψη και  βούληση  της κυβέρνησης ;

Το κυβερνητικό αυτό στέλεχος  έχει πλήρη άποψη των εργασιακών δεδομένων, δυσκολιών  και καταστάσεων   ,τη συγκεκριμένη δύσκολη περίοδο, των κατηγοριών εργαζομένων με τις οποίες ασχολείται;

Για το κυβερνητικό αυτό στέλεχος μήπως τα βήματα είναι καθορισμένα; Αρχικά  η μείωση μισθών του Δημοσίου ,στη συνέχεια του Ιδιωτικού ,να ακολουθήσει  η παγίωση  αυτών και εν τέλει να  υπάρχουν  μόνιμοι υπάλληλοι των  500 ευρώ ;

Οι θιασώτες των παραπάνω αντιδημοκρατικών και αντεργατικών απόψεων,  με υπεροπτικό και συνάμα προσβλητικό ύφος, προσπαθούν  πάντα και  μόνο για ίδιον όφελος , από την μία πλευρά να ψαρέψουν σε θολά νερά και από την άλλη να διχάσουν την ελληνική κοινωνία ( το οξύμωρο είναι η μελλοντική προσπάθεια αλίευσης ψήφων από εργαζόμενους στους οποίους ήδη έχουν προσάψει ταμπέλες). Για όλους αυτούς, στο στόχαστρο σήμερα είναι οι εκπαιδευτικοί και οι υπάλληλοι στις αρχαιολογικούς χώρους, αύριο οι δημοτικοί υπάλληλοι και οι υπάλληλοι των Περιφερειών και την επόμενη οι ιερείς και τα Σώματα Ασφαλείας.

Από τα ελάχιστα οφέλη που θα αφήσει πίσω της η πανδημία του κορωνοϊού στον τόπο μας είναι η προσφορά  και η καταξίωση του συνόλου του δημόσιου μηχανισμού. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να τον υποβαθμίζει και να τον απαξιώνει . Ο κάθε ΔΥ από το μετερίζι του θα συνεχίζει να παλεύει με ταπεινότητα , πειθαρχία, σύμπνοια και αλληλεγγύη  για  να βγει η χώρα από την κρίση.

Σε όσους σπέρνουν δηλητήριο στην εργατική τάξη αξίζει η κοινωνική και πολιτική απομόνωση.

Ως  ν.τ. ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας θεωρούμε κορωνίδα διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων (σε Δημόσιο αλλά και σε Ιδιωτικό τομέα)  την σύμπνοια  και τη συνεργασία. Θα είμαστε ξεκάθαρα απέναντι σε όσους  οραματίζονται εύθραυστες εργασιακές σχέσεις,  περικοπές μισθών και απολύσεις.

Καλούμε, τέλος , τη Νέα Δημοκρατία, να καταδικάσει τις απόψεις του συγκεκριμένου στελέχους της.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα εκτιμηθεί πως τις υιοθετεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ