Η ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

Στην ιστορία πέρασε η συνεδρίαση της Πέμπτης του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, η πρώτη μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε η καραντίνα της Νέας Σμύρνης, με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη να αντιδρά σε δηλώσεις της Ρ. Καραλαριώτου σχετικά με το θέμα.

«Ο υπερπληθυσμός, η χαμηλή μόρφωση, και η ανεργία είναι εκρηκτικά στοιχεία που δημιουργούν προβλήματα τα οποία έχουμε επισημάνει και για τα οποία καμία κυβέρνηση δεν έδωσε λύση, καθώς δεν αποτελούν ευθύνη του δήμου», ήταν η χαρακτηριστική αντίδραση του δημάρχου σε τοποθέτηση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης πως η δημοτική αρχή «δεν φώναξε» για την κατάσταση στη συνοικία «όπως έπραξε με τις καφετέριες».

«Εισηγήθηκα για επαναξιολόγηση ορισμένων μέτρων και όχι για άρση της καραντίνας. Για άρση της μίλησα μόνο μετά τα τελευταία 115 αρνητικά τεστ στη Νέα Σμύρνη», τόνισε ο δήμαρχος, ενημερώνοντας το σώμα πως μετά και την ανακοίνωση της άρσης της καραντίνας η συνοικία θα βρίσκεται υπό την επιτήρηση του ΕΟΔΥ για τυχόν νέα κρούσματα.

Σημειώνεται πως για το όλο θέμα αναμένεται να παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ θα υπάρξει και περαιτέρω αναλυτική ενημέρωση των παρατάξεων, που με τη σειρά τους έθεσαν προβληματισμούς και ερωτήσεις για το θέμα.

Τέλος και όσον αφορά στα οικονομικά του δήμου ανακοινώθηκε πως θα υπάρξει καταγραφή εσόδων και εξόδων και σχετική ενημέρωση της ΚΕΔΕ, με τον κ. Καλογιάννη να επισημαίνει την ανάγκη στήριξης της Τ.Α από το υπουργείο Εσωτερικών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των δημοτικών τελών, αφού όμως πρώτα ο δήμος «δει τα οικονομικά του με δεδομένα τα σοβαρά προβλήματα εισπραξιμότητας».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ