ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τα μηνύματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι επίκαιρα όσο ποτέ.

Μετά από μια δεκαετία κρίσης και μνημονίων κατά τη διάρκεια τις οποίας τα εργασιακά δικαιώματα, η ίδια η εργασία δέχτηκαν βάναυσα πλήγματα, η νέα κρίση που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας  απαιτεί από όλους τους εργαζόμενους να είναι σε επαγρύπνηση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεών τους ώστε να μη γίνουν άλλη μια φορά τα θύματα της.

Την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς τιμούμε τους μεγάλους αγώνες των εργαζομένων  του λαού μας αλλά και των εργατών όλου του κόσμου και ταυτόχρονα δίνουμε μήνυμα πως συνεχίζουμε να παλεύουμε για μια κοινωνία με δικαιοσύνη, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, δουλειά με δικαιώματα,  χωρίς φτώχεια και αποκλεισμούς ολόκληρων κοινωνικών ομάδων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για βελτίωση των συνθηκών ζωής και εργασίας, για Παιδεία Δημόσια και Δωρεάν, ποιοτικά αναβαθμισμένη που θα προσφέρει στα παιδιά όλα τα εφόδια να κατανοήσουν τους νόμους κίνησης της κοινωνίας, να την αλλάξουν προς το καλύτερο.

Τίποτα δε χαρίστηκε στους εργαζόμενους. Τα πάντα κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες.

Στέλνουμε ως εκπαιδευτικοί  ηχηρό μήνυμα πως δε διαπραγματευόμαστε δικαιώματα και κατακτήσεις.

Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης και κοινής δράσης με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Στέλνουμε μήνυμα ενότητας των εργαζομένων μπροστά στους μεγάλους αγώνες των εκπαιδευτικών και του λαού μας που έρχονται.

Την Παρασκευή 1 Μαΐου 2020  και ώρα 10:00 π.μ.  στο μνημείο της  πλατείας Ρήγα Φεραίου (πρώην  Νομαρχίας) θα γίνει κατάθεση στεφάνου  για να τιμηθούν οι διαχρονικοί αγώνες του εργατικού κόσμου.

 

Το  Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

 

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ