Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΨΩΜΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ – ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό) Κ.Ο. Λάρισας

Η εξέλιξη της πανδημίας φανέρωσε στα μάτια των λαϊκών μαζών όλου του κόσμου, τη σαπίλα του βάρβαρου καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος.

Την ίδια στιγμή που οι ιμπεριαλιστές ξοδεύουν τρισεκατομμύρια για δολοφονικούς πολεμικούς εξοπλισμούς, ο πλανήτης αποδείχθηκε γυμνός από στοιχειώδη μέσα υγειονομικής προστασίας.

Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενες μάζες βυθίζονται στη φτώχεια και την εξαθλίωση, και οι προϋπολογισμοί των κρατών δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες, με ευκολία βρίσκονται υπέρογκα κρατικά κονδύλια για την ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου.

Την ίδια στιγμή που οι εργατικές μάζες συνεχίζουν να παράγουν τον κοινωνικό πλούτο με κίνδυνο της ζωής τους, οι εκμεταλλευτές –αυτά τα παράσιτα– έχουν ως μοναδική προτεραιότητα την «επανεκκίνηση της οικονομίας» και τη διαιώνιση των κερδών τους.

Ακόμη και τα μέτρα απομόνωσης και οι απαγορεύσεις, πάρθηκαν μόνο και μόνο για να διασωθεί το σύστημά τους και η κυριαρχία του κεφαλαίου. Εκείνοι που κατεδάφισαν την περίθαλψη και κατάντησαν το λαό να φοβάται μη τυχόν αρρωστήσει, δεν ενδιαφέρθηκαν ξαφνικά για την υγεία μας!

  • Γίνεται όλο και πιο φανερό ότι το βασικό πολιτικό ζήτημα είναι ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ τη ζημιά από τη δοκιμασία που περνά η ανθρωπότητα. Το κεφάλαιο παγκόσμια ξέρει μονάχα έναν τρόπο να ξεπερνά τις κρίσεις του: φορτώνοντας το κόστος στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.

Δεκάδες εκατομμύρια νέοι άνεργοι, βουτιά στα χρηματιστήρια και προβλέψεις για νέα ύφεση, σε μια οικονομία που ποτέ δεν ανέκαμψε πραγματικά από την κρίση του 2009. Τα ίδια τα ΜΜΕ του συστήματος παραδέχονται τη φτώχεια που έρχεται.

  • Το κεφάλαιο είδε την υγειονομική κρίση ως απειλή, γιατί αποκαλύπτεται το πραγματικό του πρόσωπο και οξύνεται η κρίση του, αλλά την είδε και ως «ευκαιρία», για να προωθήσει παραπέρα την επίθεσή του. Πατώντας στον συσχετισμό δύναμης που έχει απέναντι στην εργατική τάξη, η «επόμενη μέρα» που μας ετοιμάζει είναι μαύρη και ετοιμάζεται από σήμερα:

Χτυπάνε τις συλλογικές συμβάσεις και τους μισθούς, με σκοπό να μετατρέψουν τον εργαζόμενο σε φθηνό εργαλείο, που χρησιμοποιούν όσο και όποτε θέλουν

Αφήνουν τους άνεργους και τους εργαζόμενους που έχουν εξαναγκαστεί σε μαύρη εργασία ακάλυπτους, χωρίς εισόδημα να αντιμετωπίσουν τη, εξαθλίωση

Δίνουν επιδόματα-ξεροκόμματα που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες

Κοροϊδεύουν το λαό με μπαλώματα στο σύστημα υγείας και δεν κάνουν ούτε τώρα προσλήψεις. Έχουν αρνηθεί το δικαίωμα στη διάγνωση. Αφήνουν ομάδες όπως οι μετανάστες και οι Ρομά στο έλεος των συνθηκών.

Με θρασύδειλο τρόπο, φέρνουν νομοσχέδιο για την παιδεία, που πετάει μεγάλο τμήμα των μαθητών έξω από το πανεπιστήμιο και χτυπάει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Ετοιμάζονται να κατεβάσουν νόμο περιορισμού των διαδηλώσεων.

Η «εθνική ομοψυχία» είναι μια απάτη. Όταν ο λαός μας παίρνει μέτρα αυτοπροστασίας για να περιοριστεί η πανδημία, τον χτυπούν πισώπλατα με νέα μέτρα.

Ο λαός μας πρέπει να προστατέψει την υγεία και τη ζωή του. ΟΜΩΣ ταυτόχρονα, πρέπει να παλέψει για τα δικαιώματα που του στερούν!

Η φετινή Πρωτομαγιά, πρέπει να γιορταστεί όπως της αρμόζει από την εργατική τάξη και το λαό: στο δρόμο του Αγώνα. ΕΠΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ.

Για να μη γίνουν τα «έκτακτα μέτρα» του σήμερα, η κανονικότητα του αύριο.

Για να στείλουμε και από τη χώρα μας το μήνυμα ότι η εργατική τάξη κι ο λαός παλεύουν για ν’ ανατρέψουν το σύστημα της βαρβαρότητας, της εκμετάλλευσης και της καταστροφής, αγωνίζονται για τη δική τους προοπτική: την επανάσταση, για ανεξαρτησία και σοσιαλισμό.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1Ο.00 πμ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ