ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Ν.Τ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Με σύντομη ομιλία του προέδρου του Νομαρχιακού Τμήματος Μιχάλη Τζιατζιά και καταθέσεις στεφάνων στην πλατεία Ρήγα Φεραίου τιμήθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά στο πλαίσιο της απεργιακής συγκέντρωση του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ.

«Σήμερα εν έτει 2020 και εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει όλη η υφήλιος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων, στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, να απαιτήσουν μέτρα για την επιβίωσή τους. Εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας και σε οποιαδήποτε  καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας. Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας.

Ο εφετινός εορτασμός, έπειτα από πολλά χρόνια οικονομικής κρίσης στον τόπο μας, στην διάρκεια των οποίων: αυξήθηκε υπερβολικά η ανεργία, καθηλώθηκε η ανάπτυξη, και επιδεινώθηκαν οι εργασιακές σχέσεις σε όλους τους τομείς ,μάς βρίσκει αντιμέτωπους με μια πρωτοφανή κρίση, που απειλεί την υγεία  του πολίτη αλλά  και την  εργασία του, πλήττει το επίπεδο ζωής κάθε οικογένειας, κάθε πολίτη, ιδιαίτερα εκείνων που δεν έχουν τίποτα έτοιμο και δεδομένο, αλλά αγωνίζονται καθημερινά για να εξασφαλίσουν και για τους ίδιους και για τα παιδιά τους μία καλύτερη ζωή.

Η ανάγκη για τη διατήρηση αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, η ασφάλεια και η υγιεινή στους χώρους δουλειάς, είναι ζητήματα που λόγω της κρίσης της παγκόσμιας πανδημίας, παραμένουν στην κορυφή των διεκδικήσεών μας.

Η φετινή  Πρωτομαγιά πολύ περισσότερο από κάθε άλλη πρέπει να μας βρει πανέτοιμους σε κάθε πρόκληση της νέας εποχής. Οφείλουμε να κινηθούμε προς την «επόμενη μέρα» με την προσοχή μας διαρκώς στραμμένη στον εργαζόμενο, στην κοινωνική συνοχή, στην εντατική αντιμετώπιση της ανεργίας.

Όλοι μας  οφείλουμε να στείλουμε  ηχηρό μήνυμα ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε διαπραγματεύονται», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ.

Στον συμβολικό εορτασμό, λόγω και των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, το παρών έδωσαν εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων, όπως και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ