ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τηρώντας αποστάσεις ασφαλείας, με γάντια και μάσκες λόγω κορωνοιού τιμήθηκε από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας η 1η Μάη, στο πλαίσιο απεργιακής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία.

«Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες συνεχίζοντας τις διεκδικήσεις και την πάλη ενάντια στον ταξικό αντίπαλο», ανέφερε στην κεντρική του ομιλία ο πρόεδρος του ΕΚΛ Γ. Σκόκας, σημειώνοντας πως σε μια δύσκολη περίοδο η πανδημία έδωσε την αφορμή για να εξαπολυθεί μια νέα αντεργατική επίθεση, να εξαλειφθεί κάθε ίχνος προστασίας των εργατικών δικαιωμάτων και να απελευθερωθεί πλήρως η εργοδοτική ασυδοσία στους χώρους δουλειάς.

«Είμαστε σήμερα εδώ για να δηλώσουμε πως δε υποστέλλουμε την σημαία του αγώνα σε κάθε περίπτωση. Από την πρώτη ημέρα  σταθήκαμε δίπλα στους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, στον λαό της περιοχής μας. Ενώσαμε την φωνή μας  με τους υγειονομικούς, με τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκες αλλά και σε κάθε χώρο δουλειάς.

Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή, διεκδικώντας για να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γ. Σκόκας, στρέφοντας τα πυρά του εναντίον της κυβέρνησης «που μίλησε για δήθεν κινδύνους με αφορμή τις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις».

«Αποτελεί τεράστια υποκρισία της κυβέρνησης όταν μιλάει για δήθεν κινδύνους με αφορμή τις Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις των συνδικάτων κι ότι είναι κρίμα να χαθεί τόση συλλογική προσπάθεια για τον κορωνοϊό. Η αλήθεια είναι πως για την προσπάθεια, για τα όποια αποτελέσματα είναι αποκλειστικά έργο του ίδιου του λαού μας  και της αυτοπειθαρχίας του.

Από την άλλη η κυβέρνηση  δείχνει δήθεν ανησυχία για τις συναθροίσεις όταν δεν λέει κουβέντα  που όλες τις προηγούμενες ημέρες οι εργαζόμενοι συνωστίζονται στις ουρές στις τράπεζες, σε καταστήματα, μέσα μαζικής μεταφοράς και πάνω  απ΄όλα στους χώρους δουλειάς», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΛ, ενώ ακολούθησε πορεία και καταθέσεις στεφάνων στην πλατεία Τ. Γαργαλιάνου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ