ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Με πρωτοβουλία του παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων Τυρνάβου  στην κεντρική πλατεία Τυρνάβου παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, τηρώντας τις ανάλογες αποστάσεις πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στην εργατική πρωτομαγιά. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης το Σωματείο εργαζομένων οινοποιείου Τυρνάβου, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Τυρνάβου, οι Αγροτικοί  Σύλλογοι Τυρνάβου και Αμπελώνα και ο Σύλλογος Γυναικών Τυρνάβου.

Την ομιλία έκανε ο πρόεδρος του παραρτήματος των οικοδόμων Γιώργος Κιτσιούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο χρονικό της ημέρας, τα μηνύματα της 1ης Μάη, τις συνθήκες μέσα στις οποίες είναι αναγκασμένη να ζει και εργάζεται η παγκόσμια εργατική τάξη, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν  η Διεθνής Οργάνωση Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία καταγράφει 2.000.000 θανάτους από εργατικά “ατυχήματα”  και επαγγελματικές ασθένειες.

Άλλοι 440.000 εργαζόμενοι χάνουν τη ζωή τους από επικίνδυνες ουσίες και συνολικά ένας εργαζόμενος πεθαίνει κάθε 15 δευτερόλεπτα, 6.000 κάθε μέρα! Και αυτά χωρίς πανδημίες και κορωνοϊούς.

Επίσης τονίστηκε χαρακτηριστικά, ότι αυτά τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα να δυναμώσει η προσπάθεια σε κάθε χώρο δουλειάς για τη συγκρότηση Επιτροπών Υγείας και Ασφάλειας, ως το ελάχιστο μέτρο προστασίας και διεκδίκησης απέναντι στην εργοδοσία, που λογαριάζει ως κόστος τα μέτρα ασφαλείας, μετατρέποντας τους χώρους δουλειάς σε παγίδες ασθενειών ή και θανάτου για τους εργαζόμενους.

Κι επειδή πολλά ακούγονται αυτές τις μέρες για τη φονικότητα του “αόρατου εχθρού”, όπως χαρακτηρίζεται από τα αστικά επιτελεία η πανδημία του κορωνοϊού, η εκατόμβη στους χώρους δουλειάς έρχεται για μια ακόμα φορά να επιβεβαιώσει ότι ο ορατός και πιο επικίνδυνος εχθρός είναι ο καπιταλισμός.

Η επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους είναι τα << έκτακτα >> αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν με αφορμή την πανδημία να παραμείνουν.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΥΕΛΛΑ

Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα.

Οι εργαζόμενοι και οι λαοί ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να πληρώσουμε ξανά!

Τιμάμε τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά τους χιλιάδες νεκρούς εργάτες που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας και συνεχίζουμε να μένουμε δυνατοί, στον αγώνα ενάντια στην ΕΕ και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης ακούστηκε ο ύμνος της Διεθνούς, έγινε κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο της Τυρναβίτισσας Αγρότισσας από τους συμμετέχοντες φορείς και έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή των νεκρών της εργατικής τάξης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ