ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ Ο ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΠΣΛ

Εξελίξεις στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έφερε απόφαση της ΕΠΟ σύμφωνα με την οποία μετά την οριστική διακοπή όλων των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ανάλογη στάση θα τηρηθεί και για τον θεσμό του Κυπέλλου στις Ενώσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση οι Κυπελλούχοι θα αναδειχτούν με κλήρωση, στην οποία θα λάβουν μέρος τα σωματεία που έχουν ήδη προκριθεί στην τελική ή στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης, ενώ οι Κυπελλούχοι των ΕΠΣ που θα προκύψουν από την κληρωτίδα θα συμμετέχουν στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας τη νέα σεζόν.

Θυμίζουμε πως στην τοπική Ένωση η διοργάνωση διεκόπη στα ημιτελικά, με τους Φαλανιακό και ΠΟΕ να έχουν αναμετρηθεί σε ένα μόλις παιχνίδι αναμένοντας τον επαναληπτικό (2-2), ενώ Μακρυχώρι και Οικονόμος Τσαριτσάνης δεν πρόλαβαν να αγωνισθούν λόγω των μέτρων ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης της Εκτ. Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για οριστική διακοπή της διεξαγωγής όλων των εθνικών και τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, καθώς και των διοργανώσεων κυπέλλου, την αρμοδιότητα και ευθύνη διεκπεραίωσης των οποίων έχουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, η επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ διευκρινίζει τα ακόλουθα.

Στις περιπτώσεις που ο κυπελλούχος δεν έχει ήδη αναδειχθεί βάσει αγωνιστικού αποτελέσματος, τότε η ανάδειξή του θα γίνει με τη διαδικασία της κλήρωσης, στην οποία θα λάβουν μέρος τα σωματεία που έχουν ήδη προκριθεί στην τελική ή στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Την ευθύνη διενέργειας της σχετικής διαδικασίας έχουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων».

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ