ΠΕΙΡΑΓΜΑΤΑ, ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΚΑΙ «ΚΑΡΦΙΑ» ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

Προσαρμοστικότητα στις νέες τεχνολογίες πιστώνεται αν μη τι άλλο το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, που σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία κλήθηκε να συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω κορωνοϊού, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα το βράδυ της Πέμπτης.

Το αρχικό μούδιασμα και οι ερωτήσεις για το πώς «κάνουμε chat» έδωσαν τη θέση τους στα πρώτα πειράγματα, με τον αντιδήμαρχο Π. Σάπκα να «σπάει τον πάγο» ρωτώντας ποιοι έκλεισαν ραντεβού σε κομμωτήρια, την ώρα που ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Τάχος μετρούσε παρουσίες στα «παράθυρα» χαιρετώντας κόσμο και έτερος εκθείαζε την τηλε-εργασία για να εισπράξει το πείραγμα με αφορμή ανάρτηση πολιτευτή της ΝΔ και την ανάδειξη του θέματος από το paidis.com, που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων ξεπερνώντας τα όρια της Λάρισας!

«Μην εκθειάζεται την εργασία από το σπίτι γιατί αν σας ακούσει ο Καραβάνας θα έχετε πρόβλημα», το… διέπραξε ο Θ. Δαούλας, με τη Ρ. Καραλαριώτου να ρωτά για τους απόντες που είχαν πρόβλημα σύνδεσης και τον πρόεδρο του ΔΣ Δ. Δεληγιάννη να κάνει γνωστό πως υπήρχε στη διάθεσή τους ανοιχτή η αίθουσα συνεδριάσεων από όπου θα μπορούσαν να συνδεθούν και να μετέχουν στη διαδικασία.

Η ενημέρωση του δημάρχου επικεντρώθηκε στα της Νέας Σμύρνης, με τον Απ. Καλογιάννη να «σηκώνει το γάντι» απαντώντας σε δηλώσεις της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης υπεραμυνόμενος της στάσης του για το ζήτημα της καραντίνας, ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές και για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

«Δικαίωμα του καθενός να κάνει κριτική, δεν έχει όμως δικαίωμα να λέει ψεύδη… Διάβασα πως εγώ ήμουν υπεύθυνος για την καραντίνα. Μήπως εφηύρα και τον κορωνοιό;», αναρωτήθηκε ο δήμαρχος, για να ξεκαθαρίσει λίγο παρακάτω πως και το κλείσιμο των λαϊκών αγορών ήταν κυβερνητική απόφαση.

«Θα σας στείλω τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε τοποθέτησή σας για άρση της καραντίνας», επέμεινε η κ. Καραλαριώτου, πετώντας και το σχετικό… καρφί για τις παρουσίες δημοτικών συμβούλων στη Νέα Σμύρνη.

«Θεωρήσαμε πως θα ήταν λαϊκισμός οι “επισκέψεις” στη Νέα Σμύρνη και η παράταξη επέλεξε να μην το κάνει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ με τη συζήτηση θεμάτων ημερήσιας διάταξης, ενώ για την ιστορία η τηλεδιάσκεψη σε live stream συγκέντρωσε περίπου 500 προβολές στο YouTube, ενώ το στήσιμο, την ευθύνη και την τεχνική υποστήριξη του όλου εγχειρήματος είχε το Τμήμα Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Δήμου που τα πήγε περίφημα, διευκολύνοντας συν τοις άλλοις και το έργο των δημοσιογράφων που κάλυπταν το σχετικό ρεπορτάζ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ