4ο Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΕΝΑΡΙΟΥ COMIC

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και η Διεύθυνση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου σε συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα LoudMouse Crew, διοργάνωσαν διαγωνισμό δημιουργικής γραφής σεναρίου κόμικς για μαθητές Δημοτικού Σχολείου, με στόχο τη δημιουργική απασχόληση των μαθητών κατά τη διάρκεια της περιόδου καραντίνας λόγω της πανδημίας Covid-19.

Ο πρώτος διαγωνισμός δημιουργικής γραφής σεναρίου κόμικς, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με τη συμβολή των μικρών μας σεναριογράφων. Οι συμμετοχές των παιδιών ήταν εξαιρετικά αξιόλογες και αυτό δυσκόλεψε την επιτροπή να καταλήξει στα αποτελέσματα. Το πρώτο βραβείο μοιράζονται οι μαθητές του σχολείου: Καρακώστας Λευτέρης και Πνάκα Βάλια.

Τα σενάρια και των δύο παιδιών εικονογραφήθηκαν από την ομάδα LoudMouse Crew και θα κυκλοφορήσουν σε έντυπο μαζί με τα σενάρια όλων των παιδιών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και ένα εγχειρίδιο με οδηγίες για δημιουργική γραφή. Ειδικό βραβείο κερδίζει και η μαθήτρια του σχολείου Κολτσίδα Παναγιώτα η οποία έγραψε σενάριο αλλά έκανε και μόνη της εικονογράφηση.

Τιμητική διάκριση θα λάβουν και οι συμμετοχές των: Παπακωνσταντίνου Εύα, Κωνσταντά Θοδωρή, Τεγούση Κωνσταντίνα, Δημητρίου Σταυρούλα. Όλα τα παιδιά θα λάβουν τα δώρα του διαγωνισμού: Μπλουζάκια με σκίτσα της ομάδας, αφίσες και αυτοκόλλητα.

Το LoudMouse Crew είναι μία διεθνώς βραβευμένη ομάδα δημιουργών κόμικ που συνεργάζεται με διάφορους εθνικούς και διεθνείς καλλιτέχνες και πολιτιστικούς φορείς. Δουλειά της ομάδας έχει παρουσιαστεί σε εκθέσεις και φεστιβάλ κόμικς σε Ελλάδα και Σκωτία. Η ομάδα ασχολείται όχι μόνο με τη δημιουργία κόμικς (συγγραφή και εικονογράφηση), αλλά και το graphic design, τις σπουδές κόμικς (comic studies), και τη χρήση των κόμικς σε τυπική, μη-τυπική και άτυπη εκπαίδευση. Mέλη της ομάδας είναι και οι παλιοί μαθητές του σχολείου, Κυρατζής Θάνος και Πλιάτσικας Στέλιος, οι οποίοι είχαν την ιδέα και τη διάθεση να συνεισφέρουν εθελοντικά στη δημιουργική απασχόληση αλλά και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων στους μαθητές σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε μακριά από το σχολείο

Μπορείτε να βρείτε δείγμα της δουλειάς τους και να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω της ιστοσελίδας τους (https://loudmousecrew.gr/ ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ