ΕΞΑΛΛΟΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ

Επιστολή διαμαρτυρίας του ΔΣ στον υπουργό Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη

Έξαλλοι στον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας με την κίνηση μεγάλων αλυσίδων που προχώρησαν σε λειτουργία πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία που ορίστηκε από τους αρμόδιους στο πλαίσιο σταδιακής άρσης των μέτρων ενάντια στην πανδημία.

Διαπιστώνοντας την εξέλιξη η διοίκηση απέστειλε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδ. Γεωργιάδη, στην οποία, κάνοντας λόγο για «αθέμιτο ανταγωνισμό» και «σύγχυση και αδικία» στην αγορά, ζητά το καθολικό άνοιγμα πριν τις 11 Μαΐου.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για πλήγμα των μικρών επιχειρήσεων, που συν τοις άλλοις εγείρει και σειρά ερωτηματικών ως προς την αντιμετώπιση μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων, ενώ αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Προς: Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ά. Γεωργιάδη

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του εκ μέρους όλων των συναδέλφων του λιανικού εμπορίου, που ως επί το πλείστον είναι οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς σήμερα, 4 Μαΐου 2020, κατά περίεργο τρόπο άνοιξαν οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ξένων και ελληνικών συμφερόντων με εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να ανοίξουνε οι μικρές επιχειρήσεις έως 250 τετραγωνικά μέτρα.
Δημιουργείτε έτσι μεγάλη σύγχυση και αδικία στην αγορά, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό. Κάθε μέρα που περνάει παραμένοντας κλειστά οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις συσσωρεύουν χρέη και θα είναι πιο δύσκολη η μετάβασή τους στην κανονικότητα.
Για αυτόν τον λόγο ζητάμε να επανεξεταστεί το μέτρο και να ανοίξει η αγορά νωρίτερα από την καθορισμένη ημερομηνία 11η Μαΐου.
Πιστεύουμε κ. Υπουργέ πώς το αίτημα μας είναι δίκαιο, προσφέραμε και θα προσφέρουμε πολλά τόσο στην εθνική οικονομία όσο και στην καταπολέμηση της ανεργίας τηρώντας πάντα τους κανόνες για την ασφάλεια όλων, κάτι που θεωρούμε ότι είναι πιο εύκολο να πραγματοποιηθεί στις μικρές επιχειρήσεις. Είναι παράλογο να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, οι μικρές επιχειρήσεις για μια ακόμη φορά αδικούνται και οι μεγάλες αλυσίδες ευνοούνται.
Κλείνοντας πιστεύουμε πως με την άμεση παρέμβασή σας θα επέλθει η ηρεμία στην αγορά και θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ
ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

Με εκτίμηση
Για το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας

Ο Πρόεδρος
Παπαδόπουλος Χαράλαμπος».

Ειρήνη Παπουτσή

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com