ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Σύσκεψη του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα με τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ε. Θεοδωράκη και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χ. Γκουντούρα πραγματοποιήθηκε με θέμα το άνοιγμα των σχολείων.

Μετά την απόφαση του Υπουργείου για την σταδιακή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, ξεκινώντας με την Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου και μία εβδομάδα αργότερα στις 18 Μαΐου, των μαθητών  της Α’ και Β’ τάξης του Λυκείου καθώς και των μαθητών όλων των τάξεων του Γυμνασίου, συζητήθηκαν όλα εκείνα τα θέματα που αφορούν

  • Τον σχολαστικό καθαρισμό εκ νέου των σχολικών μονάδων
  • Την απολύμανση τους από ειδικό συνεργείο με ψεκασμούς κατά του ιού του κορωνοϊου
  • Την διάθεση μέσων ατομικής προστασίας σε κάθε σχολική μονάδα

Ο δήμαρχος κ. Ν. Γάτσας μετά τη σύσκεψη δήλωσε: «Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να έχουμε μια ομαλή και σωστή επιστροφή των μαθητών μας στα σχολεία. Οι καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας είναι πρωτόγνωρες και ακόμα περισσότερα για τα παιδιά μας, που πρέπει να νιώσουν ασφάλεια.

Η σταδιακή έναρξη των μαθημάτων βρίσκει τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών σε επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και δρομολογούνται όπως με διαβεβαιώνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες, όπως ο εκ νέου σχολαστικός καθαρισμός σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και απολυμάνσεις από ειδικά συνεργεία σε Λύκεια και Γυμνάσια. Δρομολογούνται επίσης απολυμάνσεις και για τα Δημοτικά Σχολεία μόλις έχουμε την επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας για την έναρξη των μαθημάτων».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com