ΙΚΤΕΟ ΖΕΡΒΟΣ: ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ξεκίνησε από χθες η λειτουργία των ΚΤΕΟ που είχαν κλείσει στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Για την εύρυθμη λειτουργία των ΚΤΕΟ, και για την αποφυγή του συνωστισμού παρατάθηκε κατά εβδομήντα (70) ημέρες η διάρκεια ισχύος εκάστου ΔΤΕ κάθε κατηγορίας οχήματος, εφόσον η ημερομηνία λήξης του εμπίπτει εντός της χρονικής περιόδου από τη Δευτέρα 14-3-2020 έως και την Κυριακή 3-5-2020. Σε αυτό το χρόνο δεν εντάσσεται η περίοδος χάριτος που υπάρχει για κάθε δελτίο κατά συνέπεια η προθεσμία είναι αποκλειστικά 70 ημερών.

Διευκρινίζεται ότι για όσα ΔΤΕ λήγουν από την 4-5-2020 και μεταγενέστερα, θα ισχύσει η θεσμοθετημένη συχνότητα ελέγχου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις περιπτώσεις που ένα Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου είχε καταστεί εκπρόθεσμο πριν από την ημερομηνία αναστολής της λειτουργίας, στον υπολογισμό της καταβολής του ειδικού τέλους εκπροθέσμου δεν θα υπολογίζεται το χρονικό διάστημα της παράτασης, λόγω της απαγόρευσης λειτουργίας, που ισχύει για κάθε δελτίο.

Η πρώτη μέρα επαναλειτουργίας βρήκε και στο νομό Λάρισας τα ΚΤΕΟ σε ετοιμότητα ενώ όπως επισημαίνουν οι υπεύθυνοι του ΙΚΤΕΟ Ζερβός στο δρόμο Λάρισας – Φαλάνης δεν υπήρξε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έπρεπε να περάσουν έλεγχο έδειχναν να συμμορφώνονται με τους κανόνες ασφαλείας για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Όπως επισημαίνουν με σκοπό την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, κατά τον τεχνικό έλεγχο τηρούνται οι εξής κανόνες:

α) Οι ελεγκτές και το λοιπό προσωπικό είναι εφοδιασμένοι με γάντια και μάσκες.

β) Υπάρχει αντισηπτικό σε εμφανές σημείο.

γ) Εντός του χώρου της Γραμματείας – Ταμείου αποφεύγεται η παραμονή πολιτών εκτός του απαραίτητου χρόνου για την προσκόμιση των απαραίτητων για τον έλεγχο δικαιολογητικών και την παραλαβή του ΔΤΕ.

δ) Ο τεχνικός έλεγχος πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού για την αποφυγή συγχρωτισμού.

Όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι του ΙΚΤΕΟ Ζερβός, για την αποφυγή ταλαιπωρίας και για άμεση εξυπηρέτηση όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους στο ΚΤΕΟ μέσα στο διάστημα της αποκλειστικής προθεσμίας των 70 ημερών από τη λήξη του δελτίου για όσα έληγαν μέχρι 3 Μαΐου και στο περιθώριο που έχουν για όλα τα δελτία που λήγουν μετά την 4η Μαΐου.

ΙΚΤΕΟ Ζερβός, τηλέφωνο για ραντεβού 2410 591700.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ