ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΕΦΑΛΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Παρθενική εμφάνιση για την Κ. Πατσή της ΔΑΚΕ που δήλωσε ότι δεν ψηφίζει Αθ. Φούντα

Η δυστοκία στην εξεύρεση λύσης για τη συγκρότηση του προεδρείου στην ΕΛΜΕ Λάρισας και η αντικατάσταση του παραιτηθέντος Ν. Παναγιώτου από την Κ. Πατσή στην παράταξη της ΔΑΚΕ, αλλά και η αλλαγή στάσης των ΣΥΝΕΚ στο θέμα της συγκρότησης ήταν τα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης του συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λάρισας.

Πιο συγκεκριμένα για το θέμα του προεδρείου σήμερα υπήρξαν τρεις υποψηφιότητες αφού στις γνωστές των κ.κ. Αθ. Φούντα ΔΑΚΕ και Δ. Παπαδόπουλου Παρεμβάσεις προστέθηκε και αυτή του κ. Γ. Τσακνάκη ΣΥΝΕΚ αφού η παράταξη φαίνεται να εγκατέλειψε τη θέση της για αναλογικό – αντιπροσωπευτικό προεδρείο.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε ο κ. Φούντας πήρε 3 ψήφους αφού η κ. Πατσή ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να τον ψηφίσει για πρόεδτο, ο κ. Παπαδόπουλος 2 όσες και ο κ. Τσακνάκης. Η σύμβουλος της ΠΕΚ ψήφισε λευκό, όπως και η κ. Πατσή.

Στη σημερινή του συνεδρίαση το δ.σ. της ΕΛΜΕ τάχθηκε κατά της χρήσης κάμερας μέσα στις αίθουσες ενώ δεν πήρε απόφαση για την πραγματοποίηση συνέλευσης για το θέμα του νομοσχεδίου μετά από πρόταση των παρεμβάσεων αφού υπέρ ψήφισαν οι 2 σύμβουλοι των Παρεμβάσεων και των ΣΥΝΕΚ, και λευκό οι 3 της ΔΑΚΕ και η 1 της ΠΕΚ.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Σχετικά με την από τηλεοράσεως προφορική εντολή της υπουργού Παιδείας περί βιντεοσκόπησης και ζωντανής αναμετάδοσης των μαθημάτων, είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο αντιβαίνει σε άρθρα του Συντάγματος, της ελληνικής νομοθεσίας αλλά και των Διεθνών Κανονισμών περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Άρθρο 9A του Συντάγματος: (Προστασία προσωπικών δεδομένων)

Κανονισμός (ΕΕ) 679/2016 (GDPR) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Έγγραφο ΥΠΕΘ Αρ. Πρωτοκόλλου : Φ.25/103373/Δ1 22-6-2018

Απόφαση Α.Π.Δ.Π.Χ. Γ/ΕΞ/2274/2011 – ΦΕΚ 548/Β/7-4-2011 (ΟΔΗΓΙΑ 1/2011)

Aπόφαση  21/2019  της  ΑΡΧΗΣ   ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Ως εκ τούτου:

Καλούμε τα μέλη μας να μην υλοποιήσουν την προφορική εντολή περί αναμετάδοσης του μαθήματος.

Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως αν το ΥΠΑΙΘ προχωρήσει σε επίσημη έγγραφη οδηγία για αναμετάδοση του μαθήματος η ΟΛΜΕ θα προσφύγει άμεσα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και  διατίθεται να κινηθεί νομικά.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com