ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Πυρετωδώς εργάζονται στο δήμο Λαρισαίων τις τελευταίες ημέρες σε συνεργασία και με τις διευθύνσεις των σχολείων ώστε όλα να είναι έτοιμα τη δευτέρα που πρόκειται να ξαναλειτουργήσουν Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ για τους μαθητές της γ’ τάξης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο paidis.com ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής β/βαθμιας του δήμου Λαρισαίων Θωμάς Δαούλας, οι αίθουσες και οι εσωτερικοί χώροι όλων των διδακτηρίων έχουν καθαριστεί σχολαστικά, στα προαύλια έχουν γίνει απολυμάνσεις και έχουν απομακρυνθεί απορρίμματα που είχαν συγκεντρωθεί όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σε όλες τις σχολικές μονάδες έχουν μοιραστεί μάσκες και απορρυπαντικά, ενώ από αύριο και μέχρι τη Δευτέρα θα μοιραστούν αναλογικά με τον αριθμό μαθητών – καθηγητών τα 531 λίτρα αντισηπτικού που έστειλε στο δήμο το υπουργείο Παιδείας, για ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΕΚ και ΔΙΕΚ.

Ο δήμος Λαρισαίων όπως τόνισε ο κ. Δαούλας τηρεί όλες τις διατάξεις που προβλέπονται από τις ΠΝΠ για την επαναλειτουργία των σχολείων, ενώ αν και δεν έχει διευκρινιστεί το καθεστώς εργασίας τους, μετέφερε όλες τις καθαρίστριες των δημοτικών και των νηπιαγωγείων στις σχολικές μονάδες β/βαθμιας που θα λειτουργήσουν από τις 11 και τις 18 Μαΐου.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Δαούλα, αν και υπάρχουν ακόμη πολλά αδιευκρίνιστα σημεία γύρω από την επαναλειτουργία των σχολείων ο δήμος κάνει ότι είναι δυνατό για να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς όλα τα σχολεία και βρίσκεται σε επικοινωνία με το υπουργείο για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα προκύψουν στην πορεία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ