ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ο ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Από το βήμα της Βουλής με αφορμή το άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη διαχείριση αποβλήτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στο σοβαρό ζήτημα για τη δημόσια υγεία από τη χρήση αμίαντου με τα ελενίτ που βρίσκονται απέναντι από το Γυμνάσιο Τυρνάβου.

Πρόσφατα ο Μάξιμος μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από το paidis.com και τις διαμαρτυρίες γονέων και εκπαιδευτικών είχε κάνει και σχετική ερώτηση στους τρεις συναρμόδιους υπουργούς Περιβάλλοντος, Υγείας και Παδείας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός χαρακτηριστικά είπε ότι «τις τελευταίες μέρες έγινε αρκετός θόρυβος στην εκλογική μου περιφέρεια, για τις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις με φθαρμένα ελενίτ, ιδιοκτησίας της Εθνικής Τράπεζας, απέναντι από το Γυμνάσιοτου Τυρνάβου. Σας έχω καταθέσει και ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου μετά τις εύλογες διαμαρτυρίες γονέων και εκπαιδευτικών. Με τη νέα ρύθμιση αντιμετωπίζονται οι περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές δεν λαμβάνουν μέτρα για την απομάκρυνση των επικίνδυνων αποβλήτων». Και ο Λαρισαίος βουλευτής κατέληξε με το δεικτικό σχόλιο «Κανείς δεν πρέπει να είναι ασύδοτος!».

Με αλλά λόγια ο έμπειρος κοινοβουλευτικός θύμισε ότι η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος δεν μπορεί να επαφίεται στο φιλότιμο ή την ευαισθησία του καθενός, αλλά σε ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο που επιβάλει κανόνες και αυστηρές ποινές σε όσους το παραβιάζουν.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ