ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ –ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΙΚΗ ΠΑΜΠΟΥΞΙΔΟΥ

Θλίψη στο σωματείο Καθαριστών-Καθαριστριών ν. Λάρισας στο άγγελμα του θανάτου της συναδέλφου τους Κικής Παμπουξίδου που έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο. Σε ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρει τα εξής:

Με θλίψη και πόνο το σωματείο καθαριστών καθαριστριών Ν. Λάρισας ανακοινώνει στους εργαζόμενους του κλάδου ότι η συναδέλφισσα Κική Παμπουξίδου έφυγε από κοντά μας χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο. Ο Πρόεδρος του σωματείου εκπροσωπώντας το διοικητικό συμβούλιο επικοινώνησε με το σύζυγο της εκλιπούσης και μετέφερε τα συλλυπητήρια των εργαζομένων στον σύζυγό και στα δύο της παιδιά. Σαν ελάχιστο φόρο τιμής το σωματείο απέστειλε στεφάνι, ενώ ήταν αδύνατο να παραστεί αντιπροσωπεία στην κηδεία , λόγω των περιοριστικών μέτρων που έγινε χθες Τετάρτη στην Μάνδρα Λάρισας.

Η Κική αφού βίωσε την εκμετάλλευση ως σχολική καθαρίστρια  που έφτασε μέχρι   την απόλυση από το ΙΕΚ της Νέας Σμύρνης που εργαζόταν ζήτησε τη στήριξη του σωματείου, το σωματείο απάντησε δυναμικά πραγματοποιώντας κατάληψη στο γραφείο του διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη.

Από τότε συνειδητοποίησε την αξία της οργανωμένης πάλης και παρά της όποιες διαφορές αντιλήφθηκε ότι για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλος τρόπος, και άλλος δρόμος από αυτό του αγώνα, που υπερασπίζεται τα ταξικά συμφέροντα μιας ενωμένης εργατικής τάξης και που μπορεί να δώσει πραγματικές προοπτικές.

Η συναδέλφισσα Κική υπηρέτησε το σωματείο καθαριστών καθαριστριών από την θέση και της γραμματέας για 6 χρόνια, του ταμία για 2 χρόνια.

Δεν έλειψε από κανένα αγώνα και απεργία, δεν παραιτήθηκε ποτέ από το δικαίωμα για πλήρη και σταθερή εργασία. Κορυφαία στιγμή και νίκη στην οποία συνέβαλε αποφασιστικά κόντρα στο κλίμα της υποταγής ήταν η επίσχεση εργασίας που είχε ως αποτέλεσμα μετά από 3 ημέρες αποχής από την εργασία να πληρωθούν οι εργαζόμενοι , έκαμψε για πρώτη φορά την Δημοτική Αρχή της ΝΔ και έδειξε ότι οι αγώνες έχουν αποτελέσματα.

Το τελευταίο καθήκον που δεν αρνήθηκε παρά ήταν ως μέλος της εφορευτικής επιτροπής. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδαν οι συνάδελφοι στις εκλογές του σωματείου τον Ιούλιο το έκανε για να υπερασπιστεί την ενότητα του σωματείου ενάντια διασπαστική  επίθεση που δεχόταν τότε από την δημοτική αρχή Λάρισας και σήμερα πλέον από άλλους!!!! Με έντονα τα σημάδια της κούρασης κάλεσε όσο κόσμο μπορούσε να στηρίξει το σωματείο, ενώ της ήταν πλέον αδύνατο να ανέβει ακόμα τα σκαλιά του εργατικού κέντρου, και όμως ήταν εκεί.

Ευχαριστούμε Θερμά τους εργαζόμενους του σωματείου καθαριστριών Μαγνησίας για τα συλληπτήρια που μας έστειλαν.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΧΡ. ΚΑΛΟΥΣΗ

Θα θυμάμαι πάντα την Κική για την γενναιότητα που είχε όταν η παραπαίουσα Δημοτική αρχή  Τζανακούλη σε μια διαμαρτυρία που πραγματοποιήσαμε για το θέμα των απλήρωτων καθαριστριών, διέταξε να γίνει σε βάρος μου Ένορκη Διοικητική Εξέταση , μιλώντας για  κομματικούς στρατούς, για κομματικούς μισθούς και ένσημα.

Τότε η Κική αψηφώντας τους πάντες ήταν το μοναδικό άτομο που κατέθεσε υπέρ μου, αντιστρέφοντας την κατηγορία από πολιτική  στο πραγματικό σκέλος απαντώντας απλά είπε: «το θέμα σας δεν  ποιος πρέπει να μας πληρώνει άλλα να μην ερχόμαστε εδώ, στο Δημαρχείο και να διαδηλώνουμε»!

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ