ΚΕΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΟΤΩΝ TAKE AWAY

“Απευθύνω ισχυρή σύσταση σε όσους κατάφορα παίζουν με τη Δημόσια Υγεία και ξεκαθαρίζω ότι το take away αφορά στον καφέ και επιβάλει ότι λέει η άδειά τους. Δηλαδή, να το παραγγείλουν, να το παραλάβουν και να φύγουν από το χώρο και όχι να παραμείνουν μέσα ή έξω από αυτόν. Take away σε ποτά από τα καφέ ή τα καφέ-μπαρ, δεν επιτρέπεται”.

Αυτές ήταν οι δηλώσεις που έκανε κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα το απόγευμα της Τρίτης 5 Μαΐου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, για να αποδειχθεί δυστυχώς για αυτόν αλλά και για καταστηματάρχες που σύρθηκαν στα κρατητήρια ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο ισχύει αυτή η απαγόρευση.

Το θέμα αναδείχθηκε χθες κατά την προσαγωγή τριών επαγγελματιών της Λάρισας στα δικαστήρια οι οποίοι είχαν συλληφθεί το βράδυ της Δευτέρας με την κατηγορία ότι πωλούσαν αλκοολούχα ποτά “take away” προκαλώντας συνωστισμό έξω από τα καταστήματά τους.

Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει νομική απαγόρευση της πώλησης ποτών σημειώνοντας ότι οι ίδιοι δεν είναι υπεύθυνοι για το τί θα κάνουν οι πελάτες που αγόρασαν αλκοολούχα ποτά από τα καταστήματά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας για τη συγκεκριμένη υπόθεση διέταξε προκαταρκτική εξέταση, ενώ το θέμα της απουσίας νομικού πλαισίου απαγόρευσης της πώλησης αλκοολούχων ποτών “take away” ανέδειξε και ο πρόεδρος του σωματείου καταστηματαρχών εστίασης στη Λάρισα Αλ. Σακελάρης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ