ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΖΩΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!!!

Τουλάχιστον άγνοια νόμου χρεώνεται ο εμπνευστής της αφίσας που αναρτήθηκε στην είσοδο πολυκατοικίας στο κέντρο της Λάρισας, με την απαγόρευση που αφορά στα ζώα να έχει κινητοποιήσει τα αντανακλαστικά των φιλόζωων.

«Απαγορεύεται η είσοδος, παραμονή των ζώων στο χώρο» (σ.σ. διατηρούμε τη γραφή), τονίζει με κεφαλαία γράμματα η κατά τα άλλα καλοφτιαγμένη αφίσα που «κοσμεί» την είσοδο πολυκατοικίας, με τον συντάκτη του κειμένου να επικαλείται τον κανονισμό πολυκατοικίας αναφέροντας αναλυτικά το σχετικό άρθρο και τον αριθμό αδείας της.

Η άκυρη, βάση νόμου, σύμφωνα με τους ζωόφιλους, απαγόρευση, προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των φιλόζωων, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας “Ελεύθερος” Δ. Τσιόναρος έσπευσε άμεσα επιτόπου διαπιστώνοντας την ύπαρξη της αφίσας και αναζητώντας στη συνέχεια τον εμπνευστή της ενέργειας.

Πληροφορίες της σελίδας αναφέρουν πως διαχειρίστρια της πολυκατοικίας είναι εταιρεία, που σύμφωνα με ενοίκους έκανε και τη σχετική ανάρτηση στην είσοδό της, ενώ θα πρέπει να υπογραμμισθεί πως με Προεδρικό Διάταγμα ΚΑΜΙΑ είσοδος και παραμονή ζώων σε πολυκατοικία δεν απαγορεύεται, αφού ο νόμος προβλέπει απαγόρευση ΜΟΝΟΝ για την διαμονή των ζώων σε κοινόχρηστους χώρους (ακάλυπτους κλπ.).

Η είσοδος των ζώων σαφώς και δεν απαγορεύεται, ενώ παράλληλα επιτρέπεται και η διαμονή μέχρι δύο ζώων σε κάθε διαμέρισμα και φυσικά κανένα καταστατικό πολυκατοικίας δεν είναι υπεράνω του νόμου.

«Θα κινηθούμε ζητώντας αρχικά διευκρινίσεις από τη διαχειρίστρια εταιρεία για την ανάρτηση, αν και η συγκεκριμένη φαίνεται να αγνοεί τη νομοθεσία, αφού όχι μόνον έχει προχωρήσει σε ανάρτηση που δεν έχει καμία ισχύ αλλά βιντεοσκοπεί και δημόσιο χώρο έχοντας στραμμένη κάμερα στο πεζοδρόμιο», ανέφερε στο paidis.com κ. Τσιόναρος, δίχως να αποκλείει και το να κινηθούν νομικές διαδικασίες για την υπόθεση.

Πάντως η τοποθέτηση της αφίσας στην είσοδο της εν λόγω πολυκατοικίας σχολιάστηκε δυσμενώς τόσο από περίοικους όσο και από περαστικούς, ενώ φιλόζωοι που επικοινώνησαν με τη σελίδα επιμένουν σε «αποκαθήλωσή» της καθώς, όπως επισημαίνουν, στερείται κάθε νομικού ερείσματος.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ