ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ» ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Ανοικτή συνέλευση πραγματοποίησαν σήμερα στον Ευαγγελισμό του δήμου Τεμπών κάτοικοι του χωριού που διαμαρτύρονται για τη δημιουργία “πράσινου σημείου” για τα απόβλητα όλου του δήμου στην είσοδο του χωριού, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη περιοχή στους Δασικούς χάρτες του Εθνικού Κτηματολογίου, αναφέρεται ως Δασική.

Οπως τονίστηκε σήμερα η εγκατάσταση και λειτουργία του «Πράσινου Σημείου» θα γίνει στο χώρο απέναντι από το εργοστάσιο συσκευασίας ελιάς και σε απόσταση (όπως αναφέρεται στη μελέτη) 800 μέτρων από το κέντρο του χωριού. Αυτό σημαίνει ότι η απόσταση από την πολεοδομική γραμμή του οικισμού του χωριού μας είναι περί τα 150 μέτρα και από το τελευταίο υπάρχον σπίτι είναι περί τα 300-350 μέτρα, ενώ όπως καταγγέλθηκε στο χώρο αναμένεται να ανακυκλώνονται και επικίνδυνα απόβλητα όπως συσκευασίες φυτοφαρμάκων και οικιακά επικίνδυνα απόβλητα)!!!

“Σε μια σύγχρονη κοινωνία η διαχείριση των αποβλήτων της είναι μείζονος σημασίας και κάθε έργο προς αυτή την κατεύθυνση θεωρείται θετικό. Όταν όμως για μια τόσο ιδιάζουσα λειτουργία, γίνεται μια μελέτη στην οποία προτείνεται από ειδικούς επιστήμονες να γίνει εγκατάσταση μιας τέτοιας μονάδας, τόσο κοντά σε κατοικημένη περιοχή, κανείς δεν μπορεί να δει την θετική εικόνα την οποία και μόνο θα έπρεπε ένα τέτοιο έργο να έχει”, τονίστηκε σήμερα από διαμαρτυρόμενους κατοίκους.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν, πλην των κατοίκων, οι κ.κ. Κυρίτσης Γεώργιος (Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου), Μητσογιάννης Νικόλαος,(Αντιδήμαρχος Μακρυχωρίου), Κολλάτος Κων/νος (πρώην Δήμαρχος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης), Κωστή Μαρία (επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης).

Στο πλευρό των κατοίκων τάχτηκε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και καθηγητής στο τμήμα βιοτεχνολογίας, κ. Κουρέτας Δημήτριος.

Η σημερινή ανοικτή συνέλευση των κατοίκων ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα για την αλλαγή της θέσης και για δημιουργία του Πράσινου Σημείου μακριά από κάθε κατοικημένη περιοχή του Δήμου.

Επιμέλεια, φωτο: Δημήτρης Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ