ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ!

Αναφορά προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε ο Μ. Χαρακόπουλος

«Το πρόβλημα με τους εργάτες γης -που εδώ και καιρό έχουμε θέσει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου- επανατίθεται από τον Αγροτικό Καπνικό Συνεταιρισμό Ελασσόνας ως σημαντικό θέμα στην πρωτογενή παραγωγή, καθώς, οι ελλείψεις κωλύουν την παραγωγική διαδικασία.

Και ιδιαίτερα στην καπνοπαραγωγή, η οποία απαιτεί εντατική χειρονακτική εργασία. Μαζί με τις αποζημιώσεις που θα δώσουν ρευστότητα τη δύσκολη αυτή περίοδο, τα θέματα αυτά πρέπει να οδεύσουν άμεσα προς λύση. Προς την κατεύθυνση αυτή έχω ζητήσει με επανειλημμένες προτροπές να υπάρξουν στοχευμένες ενέργειες». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την Αναφορά που κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, μετά το υπόμνημα-αίτηση που έλαβε από τον Αγροτικό Καπνικό Συνεταιρισμό Ελασσόνας για τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η παραγωγή καπνού στην περιοχή.

Ο Θεσσαλός πολιτικός συνηγορεί με την Αναφορά του στην αντιμετώπιση της έλλειψης εργατών γης, η οποία έχει προκύψει σε όλους τους κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής. Μάλιστα, παρεμφερείς προτάσεις αγροτών και αγροτικών συνεταιρισμών με αυτές των καπνοπαραγωγών, δηλαδή την εργασία ημεδαπών χωρίς την απώλεια των επιδομάτων που λαμβάνουν, έχουν μεταφερθεί μέσω ερωτήσεων και αναφορών προς τα αρμόδιους υπουργούς.

Παράλληλα, σημαντικό είναι και το αίτημα για καταβολή των αποζημιώσεων από τις περυσινές ζημιές στη φυτική παραγωγή. Σύμφωνα με πρόσφατη απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, σε ερώτηση του Μάξιμου Χαρακόπουλου για τον πρόσφατο παγετό, ο σχεδιασμός είναι να καταβληθούν οι εκκρεμούσες αποζημιώσεις για τον νομό μέχρι τον Ιούλιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ