ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Λύκεια και ΕΠΑΛ του δήμου

Μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης Τυρνάβου με επικεφαλής την Μπάσμπα Διαμάντω δημοτική σύμβουλο Αμπελώνα και τον Πατσίκα Κώστα σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Τυρνάβου, πραγματοποίησαν επισκέψεις στα Λύκεια του Δήμου λίγες μέρες πριν την επαναλειτουργία τους, τη Δευτέρα 11 Μαΐου.

Συναντήθηκαν με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, με εκπαιδευτικούς και μέλη του Συλλόγου Γονέων στο Λύκειο Τυρνάβου, όπου ενημερώθηκαν για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας κάτω από τις οποίες θα ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Είναι έντονος ο προβληματισμός και οι ανησυχίες όλων των εμπλεκομένων και ο λόγος είναι ότι έχουν συσσωρευθεί χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και δεν επιλύονται όπως η έλλειψη επαρκούς και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, η μη επάρκεια αιθουσών και πολλαπλά προβλήματα στις υποδομές τους.

Η κρατική επιχορήγηση στους δήμους για τα σχολεία εδώ και μια δεκαετία δεν φτάνει ούτε για ένα φρεσκάρισμα. Επιπλέον η κυβέρνηση σε πλήρη σύμπνοια με τη δημοτική αρχή προβάλλει για άλλη μια φορά την ατομική ευθύνη αντί να αναλάβει τη δική της ευθύνη, που είναι η προστασία όλων των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους.

Η δημοτική αρχή προτίθεται να εφαρμόσει σε πρώτη φάση, λύσεις ανάγκης που είναι εφήμερες, όπως αναδιάταξη του υπάρχοντος προσωπικού καθαριότητας των σχολείων για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας. Τι θα συμβεί όταν λειτουργήσουν όπως σχεδιάζεται, όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης ταυτόχρονα;

Η δημοτική αρχή πρέπει να διεκδικήσει άμεσα από τους αρμόδιους φορείς:

Μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζόμενων καθαριστριών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Επιχορηγήσεις για την αποκατάσταση όλων των προβλημάτων σε υποδομές στα σχολεία

Επάρκεια σε είδη ατομικής προστασίας και καθαρισμού, με βάση τις σχετικές οδηγίες και

Κονδύλια για τις απαραίτητες παρεμβάσεις ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ