ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τεράστις ποσότητες εντόπισε το ΣΔΟΕ στην Αττική

Ανησυχία προκαλεί δελτίο τύπου του υπουργείου Οικονομικών που κάνει γνωστό τον εντοπισμό τεράστιας ποσότητας αλλοιωμένων κρεάτων και πουλερικών από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ Αττικής και του ΕΦΕΤ στο Πειραιά, ενώ για το θέμα ενημερώθηκαν Περιφερειακές δομές και της Θεσσαλίας προκειμένου να ελεγχθούν προϊόντα της συγκεκριμένης επιχείρησης που τους διατέθηκαν μέσα στο 2020.

Το θέμα είναι σοβαρότατο, καθώς η εν λόγω επιχείρηση φέρεται να διέθεσε προϊόντα της σε ευαίσθητες δομές (νοσοκομεία, σωφρονιστήρια, δομές ανηλίκων, προσφύγων κλπ.), όπως και σε δημοτικές επιχειρήσεις και στη Θεσσαλία (χωρίς να δίνονται περαιτέρω στοιχεία) και φυσικά αναμένεται η επιβεβλημένη επίσημη ενημέρωση και από τα χείλη των τοπικών αρχών.

Σε αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων και σε τοπικό επίπεδο παραθέτουμε το δελτίο τύπου που αναφέρει τα εξής:

“Οι υπάλληλοι της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και της προστασίας της δημόσιας υγείας, κατάφεραν νέο σημαντικό πλήγμα εναντίον της παραγωγής και διάθεσης επικίνδυνων για την υγεία τροφίμων.

Ειδικότερα:

Την Τετάρτη 6 Μαΐου, στο πλαίσιο κοινής δράσης έρευνας, μεικτό κλιμάκιο ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του Ε.Φ.Ε.Τ., εντόπισε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου κρέατος και προϊόντων κρέατος με έδρα τον Πειραιά, η οποία κατείχε προϊόντα κρέατος μη ασφαλή (αλλοιωμένα), ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, βάρους επτά (7) τόνων περίπου, τα οποία και κατασχέθηκαν και δεσμεύτηκαν.

Από την περαιτέρω επεξεργασία των φορολογικών βιβλίων και στοιχείων της ελεγχόμενης επιχείρησης για το έτος 2020, προέκυψε η διάθεση προϊόντων της, σε πάνω από 50 νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια, καθώς επίσης και σε στρατόπεδα, σωφρονιστήρια, δομές φιλοξενίας ανηλίκων, δημοτικές επιχειρήσεις, δομές φιλοξενίας προσφύγων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ.λπ.

Το ΣΔΟΕ έχει ήδη αποστείλει έγγραφα, για να ενημερώσει τα αρμόδια Υπουργεία Υγείας, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης & Ασύλου, καθώς επίσης και τις Περιφερειακές δομές Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Θεσσαλίας και Ζακύνθου, όσον αφορά τα στοιχεία των εποπτευόμενων φορέων τους που παρέλαβαν προϊόντα από την ελεγχόμενη επιχείρηση μέσα στο 2020, προκειμένου να γίνουν οι σχετικοί έλεγχοι, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας από ενδεχόμενη κατανάλωση ακατάλληλων προϊόντων”.

Ε.Π.

ΦΩΤΟ: Naftemporiki.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ