ΜΑΖΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Λάρισα, στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης που αποφάσισαν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες.

Καθηγητές, δάσκαλοι, γονείς και εκπρόσωποι μαθητών με πανό και συνθήματα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, τονίζοντας πως «πρόκειται για ένα αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που έρχεται να σαρώσει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αλλά και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών», ενώ σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» επισημαίνονται τα εξής:

«Η κυβέρνηση  ψήφισε  τροπολογία που σχετίζεται με την ανεπανόρθωτη αλλοίωση των χαρακτηριστικών της παιδαγωγικής διαδικασίας στη σχολική τάξη. Με αυτήν, μετατρέπει τη διδασκαλία σε τηλεοπτική παράσταση.

Τόσο το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, όσο και η τροπολογία αποτελούν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, προσπάθεια εκμετάλλευσης της κρίσης της πανδημίας με επιδίωξη να συνεχιστούν οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών. Απέναντι σε αυτά τα σχέδια έχουμε κοινωνικό χρέος, μαζί με όλη την κοινωνία στο πλευρό μας να αντιδράσουμε και να παλέψουμε ώστε να αποσυρθούν όλες οι προσπάθειες  απαξίωσης του Δημόσιου Σχολείου.

Δε θα επιτρέψουμε τη μετατροπή της παιδαγωγικής διαδικασίας σε μια μονοδιάστατη μετάδοση πληροφοριών.

Δε θα επιτρέψουμε την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, κατηγοριοποιήσεις σχολικών μονάδων, τις μαζικές μετακινήσεις μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες,.

Δε θα επιτρέψουμε την, ενάντια σε κάθε επιστημονικό δεδομένο, σχολειοποίηση του νηπιαγωγείου.

Δε θα ανεχτούμε και θα ακυρώσουμε στην πράξη την προσπάθεια μετατροπής της σχολικής τάξης σε τηλεοπτικό στούντιο.

Στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας με την αύξηση της αναλογίας μαθητών ανά εκπαιδευτικό θα έχουμε τη νέα σχολική χρονιά 120 τμήματα λιγότερα ,με συνέπεια λιγότερες αποσπάσεις στο Νομό Λάρισας  και γενικότερα λιγότερες μεταθέσεις και λιγότερους διορισμούς».

Ε.Π.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com