ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Τυρνάβου

Το υπουργείο Παιδείας εν μέσω πανδημίας, με κλειστά τα σχολεία και παρά τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, καταθέτει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο, που υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο την ανάγκη των παιδιών για ολόπλευρη μόρφωση.

Επιλέγει να προωθήσει την εξ αποστάσεως διδασκαλία και την εγκατάσταση καμερών στις αίθουσες,ως ” καινοτόμο ιδέα” τη στιγμή που θα έπρεπε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών και των διδασκόντων στα σχολεία μας ώστε να επιστρέψουν στα θρανία.

Παράλληλα οι διατάξεις του νομοσχεδίου για κατά προτεραιότητα κάλυψη των κενών στα Ειδικά Σχολεία φανερώνει την πρόθεση της Κυβέρνησης να αφήνει χιλιάδες κενά σε Τμήματα Ένταξης και στην Παράλληλη Στήριξη, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής που οι μαθητές χρειάζεται να έχουν τον εκπαιδευτικό δίπλα τους από την πρώτη ημέρα.

Έχουμε ανάγκη από ένα σχολείο με μόνιμους εκπαιδευτικούς, χωρίς ελλείψεις, στελεχωμένο με όλες τις ειδικότητες, το απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας από το “πρώτο κουδούνι”. Έχουμε ανάγκη από ένα σχολείο που θα στέκεται δίπλα σε κάθε παιδί με ασφάλεια. Ένα σχολείο που θα δημιουργήσει υγιείς χαρακτήρες και όχι ένα σχολείο που θα μοιάζει με παιχνίδι ριάλιτι, παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων παιδιών και εκπαιδευτικών.

Είναι προσβλητικό , η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αντί να επιλύσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το κλείσιμο των σχολείων λόγω πανδημίας, να επιλέγουν αυτή την περίοδο να κάνουν ακόμα χειρότερη και άνιση την μόρφωση.

Όσο το αγαθό της ολοκληρωμένης μόρφωσης δεν εξασφαλίζεται δημόσια, δωρεάν, καθολικά για όλα τα παιδιά, εμείς οι γονείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή διεκδικώντας ότι είναι απαραίτητο για τη μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά μας.

ΖΗΤΟΎΜΕ ΤΗΝ ΆΜΕΣΗ ΑΠΌΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΊΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΉ ΜΕΤΆΔΟΣΗ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌ ΧΡΌΝΟ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ