ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Νέες δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ αύριο – Φραστική επίθεση κατοίκων στα συνεργεία

Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στις αρχές μετά και τις εκτεταμένες δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Σμύρνη, καθώς στο πλαίσιο της μεγάλης υγειονομικής επιχείρησης διαπιστώθηκε η απουσία κατοίκων του οικισμού των Ρομά, που δεν εντοπίστηκαν στα σπίτια τους.

Το ζήτημα σχολίασε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, σημειώνοντας μάλιστα πως έχει δοθεί εντολή καταγραφής των σπιτιών που βρέθηκαν κλειστά, τονίζοντας παράλληλα πως θα υπάρξουν συνέπειες για όσους απομακρύνθηκαν για να αποφύγουν τους ελέγχους.

«Πρόκειται κυρίως για ασυμπτωματικούς που θα πρέπει άμεσα να εντοπισθούν αφού ενδέχεται να δημιουργήσουν πρόβλημα διασποράς του ιού», σχολίασε στο paidis.com ιατρική πηγή, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως τα αποτελέσματα της μεγάλης δειγματοληψίας, που ξεπέρασε τα 600 δείγματα, αναμένονται πιθανότατα αύριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των ελέγχων δεν έλειψαν μικροεντάσεις και λεκτικές επιθέσεις, όταν μικρή μερίδα κατοίκων της Νέας Σμύρνης επιτέθηκαν φραστικά στα συνεργεία κατηγορώντας τους γιατρούς αλλά και τους Ρομά για τον κίνδυνο επανάληψης καραντίνας στην περιοχή, με την παρουσία αστυνομικών να εκτονώνει τελικά την ένταση, ενώ νέοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι αναμένονται και αύριο από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ