Ο ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΣΠΙΛΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Ανακοίνωση του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΟΤΟΕ νομού Λάρισας, με αφορμή τις συκοφαντικές δηλώσεις του υπουργού περί υπονόμευσης του προγράμματος «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση- ΤΕΠΙΧ ΙΙ»

Οι τραπεζοϋπάλληλοι, μαζί με τους εργαζόμενους άλλων κλάδων, από την πρώτη μέρα της πανδημίας με την εργασία τους από την πρώτη γραμμή και με κίνδυνο να εκτεθούν στον κορωνοϊό, στήριξαν το κοινωνικό σύνολο και τις τράπεζες, χωρίς αυτή η προσφορά να επισημανθεί και να αναγνωρισθεί, όπως πολύ σωστά έγινε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, πρόσφατα από ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος και συγκεκριμένα από τον Υπουργό Ανάπτυξης και αντιπρόεδρο της ΝΔ, οι τραπεζοϋπάλληλοι κατηγορούνται ότι υπονομεύουν το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση- ΤΕΠΙΧ ΙΙ», που αφορά τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω κεφαλαίων Κίνησης και Επενδυτικών Σχεδίων με προνομιακούς όρους, αποθαρρύνοντας επιχειρήσεις να ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα.
Και επειδή έγινε, κατά δήλωσή του στην τηλεόραση, δέκτης πολλών χιλιάδων παραπόνων (;;;) από επιχειρηματίες, οι οποίοι προσφεύγουν στις τράπεζες και αντιμετωπίζονται με αδιαφορία από τους υπαλλήλους των τραπεζών, κάλεσε και τις διοικήσεις των Τραπεζών επί λέξει «να παρέμβουν, αν κάποιοι υπάλληλοί τους στον τομέα των χορηγήσεων δανείων έχουν ένα πνεύμα ωχαδερφισμού και άρνησης να εξυπηρετήσουν τους πελάτες.
Βέβαια δεν αισθάνθηκε την ίδια ανάγκη ως κυβέρνηση να καλέσει τις διοικήσεις των τραπεζών και από κοινού να αναγνωρίσουν έμπρακτα την προσφορά των τραπεζοϋπαλλήλων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Φαίνεται όμως ότι ο αρμόδιος Υπουργός εντέχνως παραβλέπει τα παρακάτω πραγματικά δεδομένα:
– Για την πραγματοποίηση αίτησης στο πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ δεν απαιτείται η συνδρομή υπαλλήλου, αφού η αίτηση γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας 🙁https://www.ependyseis.gr/mis/).
Άρα ούτε να ενθαρρύνουν ούτε να αποθαρρύνουν μπορούν οι τραπεζοϋπάλληλοι, τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες.
– Από την ώρα που τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα, για να εισαχθούν αιτήσεις, εντός ολίγων ημερών το ποσό του προγράμματος καλύφθηκε, αφού το ενδιαφέρον ήταν όπως αναμενόταν εντονότατο.
– Η τελική αξιολόγηση, για την ένταξη στο πρόγραμμα και άρα για τη χρηματοδότηση, θα γίνει σύμφωνα με τους κανόνες αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της επιχείρησης και του επιχειρηματία που ακολουθούν οι τράπεζες.
Μετά από όλα αυτά τα πραγματικά δεδομένα, δηλώσεις τέτοιου περιεχομένου από ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος είναι ξεκάθαρο ότι, ανεξάρτητα από οποιοδήποτε σκοπό εξυπηρετούν, ξεπερνούν κάθε όριο και απαιτείται η καταδίκη τους από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων.
Γιατί απαξιώνουν και σπιλώνουν ένα ολόκληρο κλάδο εργαζομένων
Γιατί προσπαθούν να φορτώσουν, στους εργαζόμενους τις ευθύνες κυβέρνησης και τραπεζών για τυχόν δυσλειτουργία ή και αποτυχία του προγράμματος.
Και περισσότερο απ’ όλα γιατί καλλιεργεί αντικοινωνικά, βαθιά αντιδημοκρατικά ένστικτα, ενθαρρύνοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό στρέφοντας μια επαγγελματική ομάδα εναντίον μιας άλλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ