ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ “ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ” ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ

Σκληρή ανακοίνωση της ΤΕ Λάρισας της ΔΑΚΕ Καθηγητών στην οποία υποστηρίζει ότι η κ. Κ. Πατσή δεν εκφράζει τις θέσεις και τις αρχές της παράταξης

Την Τετάρτη 6/5/2020, το εκλεγμένο μέλος με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ ΔΕ, κ. Πατσή (η οποία αντικατέστησε παραιτηθέν-τέως μέλος της παράταξης) , κατέθεσε στο ΔΣ της ΕΛΜΕ χειρόγραφη δήλωση , στην οποία ανακυκλώνει προσωπικές της απόψεις , συμβάλλοντας δυστυχώς και αυτή  (με ρόλο όμοιο με στέλεχος άλλης παράταξης) στην παράταση του αδιεξόδου στη συγκρότηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ μας.

Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε και να δηλώσουμε ξεκάθαρα, απευθυνόμενοι στην κ. Πατσή (αλλά και προς όσους έχουν πλέον ως ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ να διχάσουν την παράταξη), πως

  • Η Τ.Ε. της ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας, με αίσθημα ευθύνης προς ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους (φίλους ή μη της παράταξης), αγωνίζεται για τα συμφέροντα του μάχιμου καθηγητή και θα συνεχίσει να το κάνει όσο οι συνάδελφοι την εμπιστεύονται (πρόσφατο παράδειγμα η σκληρή ανακοίνωση-καταγγελία για το θέμα των καμερών). Ταυτόχρονα, θα αντιστέκεται σθεναρά απέναντι σε όσους (εντός ή εκτός παράταξης) επιβουλεύονται τον θεσμικό της ρόλο.
  • Η Τ.Ε. της ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας είναι δυνατή και ενωμένη. Λειτουργεί θεσμικά, συλλογικά και δημοκρατικά όσο ποτέ. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει χώρος για <<στελέχη>> τα οποία ενδιαφέρονται να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ προσωπικές τους <<αρχές>>. Όλοι μας οφείλουμε να στηρίζουμε και να αγωνιζόμαστε για τις αρχές της ΔΑΚΕ ΔΕ και ΜΟΝΟ. Σε διαφορετική περίπτωση εκφράζονται συμφέροντα άλλων συνδικαλιστικών χώρων (όπως στην περίπτωση της τέως συναγωνίστριας στο ΔΣ της ΕΛΜΕ). Κανένα συλλογικό όργανο εξάλλου δεν επιθυμεί να έχει Δούρειο Ίππο στις τάξεις του.
  • Η Τ.Ε. της ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας επέλεξε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ να μην μπει στο παιχνίδι της συνεχούς δημόσιας αντιπαράθεσης που κάποιοι επιθυμούσαν (ενδεχομένως αρέσκονται ακόμα σε αυτό και το απολαμβάνουν). Δεν γίνεται όμως και να εθελοτυφλούμε σε πρακτικές και μεθοδολογίες που μόνο σκοπό έχουν να βλάψουν το κύρος και τον σεβασμό που εκπέμπει, από ιδρύσεώς της, η πλέον δημοκρατική παράταξη της ΔΑΚΕ. Είναι καταστατική υποχρέωσή μας και θα την τηρήσουμε μέχρι κεραίας. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ Η ΔΑΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΜΑ ΚΑΝΕΝΟΣ. Ως εκ τούτου, η κ. Πατσή, μετά από την κατάθεση της χειρόγραφης δήλωσής της στο ΔΣ της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας ,εξυπακούεται πως δεν εκφράζει τις θέσεις και τις αρχές της ΔΑΚΕ ΔΕ. Για τα συνδικαλιστικά στελέχη πρώτης γραμμής (αιρετά μέλη) η υλοποίηση αποφάσεων των θεσμικών οργάνων είναι υποχρέωση , όπως και η ανελλιπής συμμετοχή σε δράσεις του Πρωτοβάθμιου αλλά και του Δευτεροβάθμιου οργάνου του κλάδου (όπως για παράδειγμα η συμμετοχή σε εξαγγελθείσες στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ).

Εν κατακλείδι, και λόγω της αναμενόμενης παρέμβασης-απάντησης της τέως συναγωνίστριας, δηλώνουμε πως ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ δε θα μπούμε στο γνωστό παιχνίδι δημοσίων αντιπαραθέσεων και προκλήσεων. Οι συνάδελφοι έχουν πλέον καταλήξει στα συμπεράσματά τους.

Εξάλλου, ο κλάδος μας έχει σοβαρότερα προβλήματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί και να αγωνιστεί για να τα επιλύσει.

Η ΔΑΚΕ είναι η μόνη δημοκρατική και ρεαλιστική φωνή για τους συναδέλφους. Το αποδεικνύουμε καθημερινά με τη μαχητική και ανεξάρτητη στάση μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ