ΣΑΡΩΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

Συνολικά 21 κινητές μονάδες καταφτάνουν στη Λάρισα – ενώ αναμένεται να ελεγχθούν και οι μαθητές που θα πάνε τη Δευτέρα στο σχολείο

«Γίνεται οργανωμένη δουλειά, δεν ανησυχούμε, είμαστε σε εγρήγορση και θα κάνουμε τα πάντα σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να “σπάσουμε” την αλυσίδα διασποράς στην πόλη», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του προέδρου του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέα, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό.

Η έλευση του Π. Αρκουμανέα στη Λάρισα σήμανε εξελίξεις για την πόλη, αφού όπως ανακοινώθηκε γύρω στη 1.30 μετά το μεσημέρι καταφτάνουν στη Λάρισα με νταλίκα 21 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, που θα παραμείνουν για 3-6 μήνες πραγματοποιώντας σαρωτικούς ελέγχους σε ευπαθείς ομάδες, κλειστές δομές και δομές πρόνοιας, αλλά και στον γενικό πληθυσμό.

Δείγματα αναμένεται να παρθούν και από μαθητές της συνοικίας που την ερχόμενη εβδομάδα επιστρέφουν στα σχολεία τους.

«Θέλουμε να εξετάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους, σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού», ανέφερε ο κ. Αρκουμανέας, ανακοινώνοντας πως οι πρώτοι έλεγχοι, πέρα από τη συνοικία της Νέας Σμύρνης, θα ξεκινήσουν νωρίς το απόγευμα από το Δημοτικό Γηροκομείο, ενώ θα ακολουθήσουν δομές όπως ο Αριστέας κλπ.

Στο πλαίσιο των επαφών του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ θα επισκεφθεί τα δύο νοσοκομεία και την 5η ΥΠΕ, την ώρα που πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον προς το παρόν δεν θα πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες σε δομές όπως το Κουτσόχερο.

«Πρόκειται για “κλειστή” δομή που δεν μας ανησυχεί καθώς ελέγχεται», περιορίστηκε να δηλώσει ο κ. Αρκουμανέας, που δεν έκανε καμία αναφορά ούτε για τις φυλακές ή τα στρατόπεδα της Λάρισας.

Εξάλλου όπως ανακοινώθηκε τα χθεσινά δείγματα έφτασαν τελικά τα 1.200, με τα αποτελέσματα να αναμένονται σήμερα, ενώ σε μια ακόμη εξέλιξη έγινε γνωστό πως οι πλανόδιοι Ρομά θα μπορούν να πωλούν τα προϊόντα τους μόνο εφόσον έχουν στην κατοχή τους έγγραφο που να πιστοποιεί πως δεν τίθεται ζήτημα κορωνοϊού όσον αφορά στην υγεία τους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ