ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των κρουσμάτων στη Αρωγή

«Καζάνι που βράζει» η συνοικία της Νέας Σμύρνης, καθώς τα… προεόρτια των λεκτικών επιθέσεων εναντίον συνεργείων του ΕΟΔΥ για την επιβολή μέτρων περιορισμού στην περιοχή, έδωσαν τη θέση τους σε σοβαρότερες αντιδράσεις, καθώς οι διαγνωσμένοι με κορωνοιό κάτοικοι της συνοικίας αρνήθηκαν τη μεταφορά τους στην «Αρωγή».

Βανάκι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και όχημα του ΕΟΔΥ που είχαν την ευθύνη της μεταφοράς, είδαν εξαγριωμένους Ρομά να δημιουργούν ένταση, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν δίχως να παραλάβουν τους ασθενείς, ενώ όπως όλα δείχνουν η επιχείρηση μεταφοράς οδεύει προς ματαίωση.

Η κατάσταση έδειξε να ξεφεύγει όταν μερίδα Ρομά άναψε φωτιές επί της οδού Σωκράτους, ενώ η επέμβαση της αστυνομίας αναμένεται να επιβάλει την τάξη στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την έκρυθμη κατάσταση ενημερώθηκαν άμεσα ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, που βρίσκονταν σε σύσκεψη στην Περιφέρεια με θέμα συζήτησης την επιβολή των μέτρων, οι οποίοι έσπευσαν άμεσα  στη Νέα Σμύρνη, για να δεχθούν τα πυρά των Ρομά, ενώ στόχος επιθέσεων έγιναν και δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονταν στη συνοικία καλύπτοντας τα γεγονότα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ