Η Κ. ΠΑΤΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ Τ.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ Δ.Ε.

Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις.
Και οι διαγραφές στη ΔΑΚΕ ΔΕ ν. Λάρισας  συνεχίζονται ……

Μετά  την υπερψήφιση της ανυπόστατης  και συκοφαντικής καταγγελίας των Παρεμβάσεων και από τα εκλεγμένα μέλη με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ ΔΕ  ν. Λάρισας  (Κωστόπουλο Κ., Μπατσίλα Δ., και Φούντα Αθ.) εναντίον  του πρώτου για δύο δεκαετίες σε σταυρούς προτίμησης, Κοντσιώτη Κωνσταντίνου,  αιρετού της ΔΑΚΕ ΔΕ  στο ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας  και την αντιδημοκρατική  διαγραφή του πρώτου σε σταυρούς προτίμησης  της ΔΑΚΕ ΔΕ  ν. Λάρισας για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας  και τέως Προέδρου της  , Παναγιώτου Νικολάου, στο πογκρόμ  διαγραφών  που εξαπέλυσε η  T.E ΔΑΚΕ Δ.Ε ν. Λάρισας  προστέθηκε και η δική μου  .

Η άρνηση  μου ως ελεύθερου   ανθρώπου σε μια δημοκρατική παράταξη   να συμμορφωθώ  προς τας υποδείξεις της  παράτυπα συγκροτημένης και αντιδημοκρατικά λειτουργούσης  Τ.Ε ΔΑΚΕ Δ.Ε ν. Λάρισας να ψηφίσω πρόεδρο της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας  τον Φούντα Αθανάσιο, θεωρήθηκε  ότι  δεν είναι συμβατή με τις αρχές και τις θέσεις  της  ΔΑΚΕ Δ.Ε  κι οδήγησε στη διαγραφή μου.

Επειδή πίσω από την προσωνυμία T.E ΔΑΚΕ ΔΕ ν. Λάρισας κρύβονται μέλη της παράταξης, θα ήταν χρήσιμο σε αυτό ακριβώς το σημείο να αναφέρω πρώτα ποιοί είναι εκείνοι οι οποίοι εκ του καταστατικού την  απαρτίζουν κι  αποφασίζουν μεταξύ άλλων και  για  τη διαγραφή μελών από τη ΔΑΚΕ Δ.Ε (στην προκείμενη περίπτωση διαγραφή στελεχών με μακροχρόνια παρουσία στους αγώνες της παράταξης): Πρόεδρος: Καρκαλής Νικόλαος, Αντιπρόεδρος: Κωστόπουλος Κων/νος, Γ. Γραμματέας: Μπατσίλα Δάφνη ,Ταμίας: Ζέρβας Νικόλαος, Μέλος :Φούντας Αθ.,  (σύνθεση μεχρι 10/02/2020). Στους προαναφερθέντες προστέθηκαν αργότερα -σύμφωνα με πληροφορίες-μετά από ψηφοφορία παρωδία  περίπου σαράντα ατόμων ( όταν το ψηφοδέλτιο της παράταξης  και μόνο απαρτίζεται από  41 υποψηφίους) οι: Κασίδα Α., Γκαραγκούνη Α., Οικονόμου Δ. και Τζιατζιάς Μιχ. (τα ονοματεπώνυμα των υπολοίπων και μέχρι τη συμλήρωση της ενδεκάδας, αναζητούνται ακόμη).  

Επισημαίνω ότι δεν επιτράπηκε  (!)  η εκ του κανονισμού  επιβεβλημένη συμμετοχή του  Κοντσιώτη  Κωνσταντίνου στην Τ.Ε ΔΑΚΕ Δ.Ε. ν. Λάρισας,  του αιρετού της παράταξης στο ΠΥΣΔΕ ν.Λάρισας , που έλαβε στις πρόσφατες εκλογές της ΕΛΜΕ περισσότερες ψήφους από το 50%  των συνολικών ψήφων της παράταξης  και  αφαιρέθηκε  το δικαίωμα συμμετοχής στην Τ.Ε ΔΑΚΕ Δ.Ε. ν. Λάρισας,  από τον Παναγιώτου Ν.  κι από εμένα  με τις διαγραφές.

Πιστεύοντας  ακράδαντα ότι η ΔΑΚΕ ΔΕ ως παράταξη  εμφορείται από  δημοκρατικά ιδεώδη καταγγέλλω:

  1. την παραβίαση άρθρων του κανονισμού λειτουργίας της παράταξης από την Τ.Ε  ΔΑΚΕ Δ.Ε ν.Λάρισας  ( παράτυπη συγκρότηση της  Τ.Ε  ΔΑΚΕ Δ.Ε ν.Λάρισας  )  ,
  2. ως αντικαταστατική την απόφαση της Τ.Ε Δ.ΑΚΕ Δ.Ε ν.Λάρισας  να προτείνει εκείνη   τον υποψήφιο της ΔΑΚΕ  για την διεκδίκηση της θέσης του προέδρου    της  Ε.Λ.Μ.Ε ν. Λάρισας ,
  3. την προσπάθεια χειραγώγησης  μου από  την  Τ.Ε της ΔΑΚΕ Δ.Ε  ν.Λάρισας  (ή στηρίζεις   την απόφαση μας, δηλαδή ψηφίζεις Φούντα Αθ. πρόεδρο της  Ε.Λ.Μ.Ε ν. Λάρισας  ή διαγράφεσαι ). Και κυρίως ,
  4. την καταπάτηση του άρθρου 6 του κανονισμού λειτουργίας της παράταξης και του θεμελιώδους δικαιώματος  της ακροάσεως παντός κρινομένου προσώπου , η οποία διασφαλίζει το στοιχειώδες δικαίωμα  της υπερασπίσεως και αποτελεί  χαρακτηριστικό κάθε ευνομουμένης  Πολιτείας. (Τί έχει να πει επ αυτού ο λαλίστατος κατά  τα άλλα  Παπαχρήστος Ν., πρόεδρος ΔΑΚΕ ΔΕ?)

Συγκεκριμένα, το  Άρθρο  6 (Διαγραφή μέλους)  προβλέπει  ότι « η απόφαση για διαγραφή μέλους λαμβάνεται από την Τ.Ε της ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ μετά την απολογία του υπό διαγραφή συναδέλφου ή μετά την άρνησή του να απολογηθεί, ύστερα από εισήγηση του προέδρου της και εγκρίνεται τελικά από τη συνέλευση των μελών της με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των εν απαρτία παρισταμένων μελών της. Το διαγραφέν μέλος έχει το δικαίωμα να προσφύγει κατά της διαγραφής του στο Ανώτατο Πειθαρχικό Όργανο της ΔΑΚΕ Δ.Ε. ».

Επειδή δεν μου απαγγέλθηκε καμία κατηγορία και δεν κλήθηκα σε απολογία από την ΤΕ ΔΑΚΕ ΔΕ ν.Λάρισας  , επειδή  δεν  τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τον κανονισμό λειτουργίας  της ΔΑΚΕ ΔΕ ,ΑΠΑΙΤΩ  την άμεση ανάκληση από την  Τ.Ε ΔΑΚΕ ΔΕ ν.Λάρισας  της  εξόφθαλμα στερούμενης κάθε νομιμότητας απόφασης της  και  την κοινοποίηση της στον τύπο  προς αποκατάσταση της αλήθειας, της τιμής και της αξιοπρέπειας  μου , αλλά και της  τιμής  της παράταξης .  

Θυμίζω ότι  οι εποχές που επιβάλλονταν ποινές με στημένες δίκες και χωρίς απολογία  των κατηγορουμένων πέρασαν ανεπιστρεπτί  και, κυρίως,  ότι οι αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές διαγραφές  προσβάλλουν  την  παράταξη και τους ψηφοφόρους της.

Πατσή Kωνστανινιά, Msc-Mέλος Δ.Σ  ΕΛΜΕ ν.Λάρισας-ΔΑΚΕ ΔΕ ν. Λάρισας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ