ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ Ο ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΖΩΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ

Ακόμη ένα νεκρό σκυλί εντοπίστηκε στη γέφυρα Καλατράβα

Ξεπέρασε κατά πολύ τα σύνορα όχι μόνον του νομού Λάρισας μα και της χώρας η αποτρόπαια θανάτωση αδέσποτων ζώων που καταγράφηκε τις τελευταίες μέρες στον Αγιόκαμπο, όπου τουλάχιστον 10 σκυλιά βρήκαν τον θάνατο από φόλες που ασυνείδητοι δολοφόνοι «έσπειραν» στον παραλιακό άξονα, καθώς το πρωί της Παρασκευής ένα ακόμη ζώο ήρθε να προστεθεί στη μακάβρια λίστα.

Το μόλις 1,5 έτους σκυλί που άκουγε στο όνομα Μίλτος εντόπισε νεκρό γύρω στις 11 το πρωί στο ρέμα του Αγιοκάμπου, στο ύψος της γέφυρας Καλατράβα, η πρόεδρος του συλλόγου «Φατσούλες» Σ. Μαυρίδου, η οποία έντονα φορτισμένη μίλησε στο paidis.com μην κρύβοντας την οργή και την απόγνωσή της για το πογκρόμ που στήθηκε από τους υπανθρώπους εις βάρος των ζώων.

«Δεν υπάρχουν λόγια για τα όσα βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, αφού εντοπίζουμε συνεχώς νεκρά ζώα που φροντίζαμε καθημερινά, είχαμε εμβολιάσει και στειρώσει και δεν πείραζαν άνθρωπο. Επιτέλους ας ανοίξουν τα στόματα για τον εντοπισμό των ενόχων», μας ανέφερε με δυσκολία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας η αποτρόπαια πράξη… «διαφημίστηκε» αναλόγως και σε Ευρωπαϊκές χώρες, αφού η περίπτωση αποτέλεσε θέμα συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις τάξεις των φιλοζωικών σωματείων, με αποτέλεσμα ζωόφιλοι και σύνδεσμοι από τη Γερμανία, τη Γαλλία κ.α. να λάβουν θέση για το γεγονός, που παίρνοντας διαστάσεις δυσφημεί πλέον τον τόπο και στο εξωτερικό.

Όσον αφορά στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών δεν προέκυψε κανένα νεότερο στοιχείο, με τις έρευνες της αστυνομίας που ενημερώθηκε για τις θανατώσεις ζώων να παραμένουν στο σκοτάδι, την ώρα που πλήθος φιλόζωων παραθεριστών επικοινωνούν με τα σωματεία του Δήμου Αγιάς εκφράζοντας έντονους φόβους για τα κατοικίδιά τους σε περίπτωση που επισκεφθούν την περιοχή, σε μια αναμενόμενη εξέλιξη μετά τον σάλο που σηκώθηκε.

Σημειώνεται τέλος πως στο πλαίσιο των ερευνών το σωματείο «Φατσούλες» ζητά τη συνδρομή των πολιτών για τον εντοπισμό των ασυνείδητων, ενώ όσοι γνωρίζουν κάτι που μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες μπορούν να επικοινωνούν ακόμη και ανώνυμα με το τηλέφωνο 6982 399436.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ