ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Το έργο χρηματοδοτείται με 705.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 – 2020

Την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Ενίσχυση Ενεργειακής Απόδοσης 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου»», προϋπολογισμού 705.000 ευρώ έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το έργο, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020,  αφορά την αναβάθμιση του παλιού σχολικού κτιρίου Ενεργειακής Κατηγορίας Η, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Α με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Τυρνάβου.

«Με στρατηγική και σχεδιασμό  αναβαθμίζουμε τις υποδομές στα  δημόσια  σχολικά κτίρια ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες  της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή. Σε συνεργασία με το Δήμο Τυρνάβου διαχρονικά και τις υπηρεσίες μας αναβαθμίζουμε τις υποδομές του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου όπου φοιτούν και μαθητές από γειτονικά χωριά. Το κτίριο γίνεται πιο  φιλικό για  μαθητές και εκπαιδευτικούς,  αποκτά πιο πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και εκσυγχρονίζεται  ως προς τη λειτουργία του» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

« Το πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών μονάδων βοηθά  ώστε οι δήμοι να εξοικονομήσουν σημαντικά ποσά χρημάτων, από τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμων, τα οποία μπορούν να διαθέσουν για τη βελτίωση άλλων υποδομών και την προστασία του περιβάλλοντος» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι παρεμβάσεις

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

-Τοποθέτηση θερμομόνωσης στη στέγη και στο δώμα.

-Τοποθέτηση συστήματος θερμομόνωσης περιμετρικά του σχολικού κτηρίου.

-Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα θερμοδιακοπτόμενα μεταλλικά με διπλό υαλοπίνακα.

-Εγκατάσταση λέβητα φυσικού αερίου συμπύκνωσης καυσαερίων inverter με αντιστάθμιση.

-Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά τύπου LED.

-Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

-Εισαγωγή συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτηρίου (BEMS).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ