ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

Ερώτηση και αίτημα της Ευ. Λιακούλη προς την υπουργό Παιδείας

Ερώτημα και παράλληλα αίτημα υπέβαλε στην Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, ζητώντας να δημιουργηθεί στη Λάρισα  εξεταστικό κέντρο για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας για το επίπεδο Γ1 –Γ2 , ενώ ταυτόχρονα  ζητά ενημέρωση για την καθυστέρηση ανακοίνωσης των εξετάσεων, που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στους συμπολίτες  μας που άμεσα το χρειάζονται , τονίζοντας τα εξής:

«Το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠγ) είναι ένα σύστημα εξετάσεων που στοχεύει στην πιστοποίηση διαφορετικών επιπέδων γνώσης μιας ξένης γλώσσας και υποστηρίζεται από την Πολιτεία. Ως εκ τούτου η Πολιτεία είναι και αυτή που το επιχορηγεί και συνεπώς έχει τον έλεγχο του κόστους συμμετοχής, αλλά και του τόπου και της ημερομηνίας διεξαγωγής των εξετάσεων.

Ειδικά, ωστόσο, για την τρέχουσα χρονιά, το Υπουργείο έχει καθυστερήσει να ενημερώσει τους διαγωνιζομένους ως προς την ημερομηνία των εξετάσεων, ενώ οι συμμετέχοντες σε εξετάσεις για άλλα ξενόγλωσσα πτυχία, ήδη γνωρίζουν τις αντίστοιχες δικές τους.

Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ για όλα τα υπόλοιπα επίπεδα οι εξετάσεις διενεργούνται κανονικά, εξαιρούνται τα επίπεδα Γ1-Γ2, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να πρέπει να μεταβούν,  είτε στην Αθήνα, είτε στην Θεσσαλονίκη.

Εκτιμώ ότι με έναν ορθολογικότερο καταμερισμό και οργάνωση από πλευράς του Υπουργείου θα έπρεπε στην πρωτεύουσα τουλάχιστον της κάθε περιφερειακής ενότητας, να εξετάζονται όλα τα επίπεδα γνώσης μια ξένης γλώσσας.

Κατόπιν αυτών, πως απαντά η κ Υπουργός στο ότι δεν εξετάζονται όλα τα επίπεδα γνώσης ξένων γλωσσών, σε ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, τη Λάρισα, με αποτέλεσμα αυτό να αποτελεί  ανασταλτικό παράγοντα της συμμετοχής κατοίκων της περιοχής μας , στις εξετάσεις;

Ζητώ επίσης να μας πληροφορήσει, πότε σκοπεύει να ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ