ΟΧΙ ΣΤΟΝ «ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ» ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΠΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης των Ομοσπονδιών τους πραγματοποίησαν Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι γονέων που το μεσημέρι της Τρίτης συγκεντρώθηκαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Με πανό και συνθήματα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και την τοποθέτηση καμερών στα σχολεία, ζητώντας παράλληλα στήριξη του δημόσιου σχολείου.

«Λέμε όχι στον μεγάλο αδελφό. Τα σχολεία μας δεν θα μετατραπούν σε reality show», ανέφεραν οι εκπαιδευτικοί, ενώ η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της Λάρισας.

Με αφορμή την κινητοποίηση ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας επισημαίνει σε ανακοίνωσή του τα εξής:

«Τόσο το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, όσο και η τροπολογία αποτελούν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, προσπάθεια εκμετάλλευσης της κρίσης της πανδημίας με επιδίωξη να συνεχιστούν οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών. Απέναντι σε αυτά τα σχέδια έχουμε κοινωνικό χρέος, μαζί με όλη την κοινωνία στο πλευρό μας να αντιδράσουμε και να παλέψουμε ώστε να αποσυρθούν όλες οι προσπάθειες  απαξίωσης του Δημόσιου Σχολείου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία

Δε θα επιτρέψουμε την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, κατηγοριοποιήσεις σχολικών μονάδων, τις μαζικές μετακινήσεις μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες,.

Δε θα επιτρέψουμε την, ενάντια σε κάθε επιστημονικό δεδομένο, σχολειοποίηση του νηπιαγωγείου.

Να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη τροπολογία της Υπουργού των καμερών για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.

Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.

Να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ