ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ: ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΕΙ…

Ν. Παπαθανάσης: Οι μικροί αποσταγματοποιοί δεν παράγουν τσίπουρο – τσικουδιά

Κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος ήταν σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νικόλαος Παπαθανάσης απαντώντας σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κ.Κ.Ε. Νίκου Καραθανασόπουλου για το χύμα τσίπουρο και την τσικουδιά, αφού σε όλους τους; τόνους ξεκαθάρισε ότι αυτό που παράγουν οι μικροί αποσταγματοποιοί δεν μπορεί βάσει του τεχνικού φακέλου που κατέθεσε η Ελλάδα

δεν μπορεί να ονομαστεί τσίπουρο ή τσικουδιά και ότι τα πρόστιμα σε όσα καταστήματα πωλούν ως τσίπουρο το προϊόν των μικρών αμπελουργών – αποσταγματοποιών θα συνεχίζουν να επιβάλλονται.

Ο κ. Παπαθανάσης ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος στην απάντησή του όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί και ειδικά από το 6° – 8° λεπτό, δημιουργώντας έτσι νέα καταστροφικά δεδομένα για την αμπελοκαλλιέργεια της περιοχής και κατ’ επέκταση για την τοπική οικονομία.

Πλέον μετά την ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης θα πρέπει ο δήμος Τυρνάβου, ο σύλλογος αμβυκούχων και οι αγροτικοί σύλλογοι μαζί με τους αμνπελοκαλλιεργητές της περιοχής να αναλάβουν πρωτοβουλίες έστω και αργά μήπως και αλλάξει κάτι προς το καλύτερο αν και όλα δείχνουν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η προστασία των ιδιωτών ποτοποιών που είχαν ως σημαία τους την απαγόρευση της πώλησης του χύμα τσίπουρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ