ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑΙΟ ΜΑΘΗΤΗ

Την 5η θέση κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Κόκκαλης, μαθητής της Β΄ Γυμνασίου των εκπαιδευτηρίων Ν.Μπακογιάννη στον διαγωνισμό «Διαστημική αποστολή – εκτοξεύστε την ιδέα σας στο διάστημα» της Blue Origin για το 2020.

Ανάμεσα σε 30 συμμετοχές Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας ο Κωνσταντίνος Κόκκαλης, ως ανεξάρτητη συμμετοχή, κατάφερε με την εργασία – έρευνα που κατέθεσε στον διαγωνισμό και είχε ως θέμα την συμπεριφορά των αντιοξειδωτικών στο διάστημα σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας, να συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία και να συγκαταλέγεται στους πρωταγωνιστές του διαγωνισμού.

Η δράση υλοποιείται από την ΕΕΦ, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, του Οργανισμού Ανοικτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ ως Εθνικού Σημείου Επαφής της Ευρωπαϊκής Εκπαιδευτικής Κοινότητας Scientix και της μεγάλης Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας SpaceEU.

Πολύτιμη, αλλά και καθοριστική στην οργάνωση του προτεινόμενου πειράματος ήταν η βοήθεια των ανθρώπων της ομάδας του Εργαστηρίου Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών του τμήματος Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγκεκριμένα  του κ. Δημήτρη Κουρέτα, καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών – Τοξικολογίας του τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του κ. Φώτη Τέκου, υποψήφιου διδάκτορα του τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα αποτελέσματα της πρώτης δεκάδας:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ