Η AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΙΡΕΤΟ ΤΗΣ ΔΑΚΕ Κ. ΚΟΝΤΣΙΩΤΗ

To ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας, χρόνια τώρα, στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων που αιτούνται απόσπαση για διάφορους λόγους και με παραστάσεις διαμαρτυρίας και άλλες κινητοποιήσεις παλεύει για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και οι συνάδελφοι που αποτελούν εκλεγμένα μέλη στο ΔΣ και ζητούν απόσπαση ανεξαρτήτως  παρατάξεως.

Σύμφωνα με το Ν.1264, και κατά την άποψη της ΟΛΜΕ αλλά και της ΕΛΜΕ, οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές πρέπει να μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους στην ΕΛΜΕ που εκλέγονται!

Όποιος αμφισβητεί το δικαίωμα της απόσπασης των εκλεγμένων στα σωματεία, στην ουσία υπονομεύει τη δημοκρατική λειτουργία των συλλογικών μας οργάνων. Καλούμε, λοιπόν, να απομονωθούν τέτοιες φωνές, που πολύ απλά αποτελούν το «μακρύ χέρι» του Υπουργείου μέσα στο συνδικάτο! Είναι πολύ λυπηρό να διαβάζουμε ότι εκπαιδευτικός, εκλεγμένος σε Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ο οποίος κάνει χρήση του μειωμένου ωραρίου) επιτίθεται στους συνδικαλιστές γιατί ζητούν απόσπαση!

Τους συνδικαλιστές τους κρίνουμε με βάση τη δράση τους και την εντιμότητά τους!

Ενημερώνουμε όλο τον κλάδο πως στο φετινό ΔΣ συμμετέχουν 5 αποσπασμένοι συνάδελφοι από όλες σχεδόν τις παρατάξεις: 3 ΔΑΚΕ, 1 ΣΥΝΕΚ, 1 ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.

ΥΓ: Τέλος, όσον αφορά στο θέμα της συμμετοχής των αιρετών στις συνεδριάσεις του ΔΣ, ενημερώνουμε τους συναδέλφους πως δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα υπήρχε αιρετός που να απαιτεί ιδιαίτερη πρόσκληση για να εκτελέσει τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα.

Σε όλη τη χώρα οι αιρετοί, αντιλαμβανόμενοι τη σημασία του ρόλου τους, στην συντριπτική τους πλειοψηφία συμμετέχουν στην πλειονότητα των συνεδριάσεων των ΔΣ, τα οποία και ενημερώνουν για ό, τι συμβαίνει στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Η απόφαση του Δ.Σ πάρθηκε κατά πλειοψηφία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ