“ΒΟΜΒΑ” ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Κοινή δήλωση του επικεφαλής της “Δράσης Πολιτών” και του Τ.Σ. της παράταξης Ν. Κουβέλα

Με μία κοινή δήλωση ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλης και ο Τοπικός Σύμβουλος Αμπελώνα της παράταξης Νίκος Κουβέλας, αφού επιτίθενται στη δημοτική αρχή καταλήγουν σε μία πρόταση σύμφωνα με την οποία ίσως είναι καλό να εξεταστεί μέσα από ένα δημοψήφισμα η αυτονόμηση του Αμπελώνα.

Πρόκειται για μία πρόταση που ζυμώνεται μέσα στην τοπική κοινωνία εδώ και πολύ καιρό, αλλά είναι η πρώτη φορά που κατατίθεται επίσημα στο δημόσιο διάλογο.

Στην ανακοίνωσή τους οι κ.κ. Ροντούλης και Κουβέλας αναφέρουν:

“Καθημερινά η  “Δράση Πολιτών” κατακλύζεται από δεκάδες παραπόνων που διατυπώνονται από πολίτες του Αμπελώνα για πλειάδα προβλημάτων που ακυρώνουν την εύρυθμη λειτουργία της καθημερινότητάς τους.

Οι διαμαρτυρίες για την ανικανότητα της δημοτικής αρχής στον τομέα του Πρασίνου, της Καθαριότητας, των Αδεσπότων , του δημοτικού Φωτισμού, του Αμαξοστασίου, και πολλών άλλων, πέφτουν βροχή, αλλά δυστυχώς εμείς δεν έχουμε την ευθύνη διαχείρισης των πραγμάτων αυτών και γι αυτό παρακαλούμε τους αγαπητούς συνδημότες να απευθύνονται αποκλειστικά στους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής για τα θέματα αυτά.
Επειδή όμως είμαστε  υποχρεωμένοι να επιτελούμε με ευλάβεια τον θεσμικό μας ρόλο, καλούμε για πολλοστή φορά την δημοτική αρχή να καταθέσει ΑΜΕΣΩΣ και άνευ χρονοτριβών στην Περιφέρεια τη μελέτη των αστικών αναπλάσεων του Αμπελώνα, για να μην χαθεί το ποσό των 1.200.000 ευρώ που προορίζεται για την αναβάθμιση του Αμπελώνα, σύμφωνα άλλωστε με δηλώσεις του ιδίου του κ. Αγοραστού.
Σε διαφορετική περίπτωση και αν συνεχιστεί η υπνηλία από τον κ. Κόκουρα, η εναλλακτική είναι μόνο μία: οι δημότες του Αμπελώνα μετά από μια τοπική δημοψηφισματική διαδικασία θα πρέπει να επιδιώξουν την αυτονόμηση και την επανασύσταση του πρώην Δήμου Αμπελώνα .
Ίσως, αυτή η κίνηση αποτελέσει την λύση στο σημερινό αδιέξοδο, ξαναδίνοντας στον Αμπελώνα την χαμένη αίγλη και ζωντάνια του”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ