ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στο δρόμο βγαίνουν για μια ακόμη φορά οι εκπαιδευτικοί α/βαθμιας και β/βαθμιας εκπαίδευσης την Τρίτη 26 Μαΐου για να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΕΛΜΕ και σύλλογος εκπαιδευτικών α/βαθμιας του νομού Λάρισας στις 2 μ.μ. μπροστά από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, τις κάμερες και το άνοιγμα των σχολείων χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

Η ΕΛΜΕ

Σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ αναφέρονται τα εξής:

“Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου, τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών

  • κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία
  • αποφάσισε το άνοιγμα όλων των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών
  • ψήφισε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία.

Απαιτούμε να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και:

Σας καλούμε  σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας  και συλλαλητήριο στην ΠΔΕ Θεσσαλίας την Τρίτη 26-5- 2020 στις 14:00. Υπενθυμίζουμε την  υποχρέωση  τήρησης  των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας”.

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών α/βαθμιας

Στην ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών α/βαθμιας του νομού αναφέρονται τα εξής:

“Οι εκπαιδευτικοί  συνεχίζουμε δυναμικά. Με τον αγώνα μας υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης.

Τόσο το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, όσο και η τροπολογία αποτελούν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, προσπάθεια εκμετάλλευσης της κρίσης της πανδημίας με επιδίωξη να συνεχιστούν οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών. Απέναντι σε αυτά τα σχέδια έχουμε κοινωνικό χρέος, μαζί με όλη την κοινωνία στο πλευρό μας να αντιδράσουμε και να παλέψουμε ώστε να αποσυρθούν όλες οι προσπάθειες  απαξίωσης του Δημόσιου Σχολείου.

  • Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία
  • Δε θα επιτρέψουμε την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, κατηγοριοποιήσεις σχολικών μονάδων, τις μαζικές μετακινήσεις μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες,.
  • Δε θα επιτρέψουμε την, ενάντια σε κάθε επιστημονικό δεδομένο, σχολειοποίηση του νηπιαγωγείου.
  • Να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη τροπολογία της Υπουργού των καμερών για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.
  • Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.
  • Να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Θεσσαλίας  την Τρίτη  26  Μαΐου 2020 και ώρα 2 το μεσημέρι”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ