ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΡΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΑΤΣΑ-ΚΑΡΑΝΙΚΑ

Η παράταξη Αλλάζουμε για τις δια περιφοράς συνεδριάσεις

Πέρασαν μόλις λίγες ημέρες για να αποδειχθεί ότι η διαμαρτυρία που εκφράσαμε ως παράταξη για την μη αποδοχή της πρότασης που καταθέσαμε για  δια ζώσης συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, έγινε επιλεκτικά και για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Η Δημοτική Αρχή επικαλείται λόγους ασφαλείας και προστασίας της υγείας των δημοτικών συμβούλων αλλά όπως αποδεικνύεται κρύβεται πίσω από τις συνεδριάσεις δια περιφοράς, γιατί φοβάται να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τις παρατάξεις και την κριτική που της ασκούν.

Διαφορετικά ας μας εξηγήσει ο κ.δήμαρχος για ποιό λόγο την περασμένη Παρασκευή συναντήθηκε με επαγγελματίες του χώρου της εστίασης χωρίς να τηρείται το παραμικρό μέτρο ασφάλειας, ούτε καν η απόσταση του 1,5 μέτρου.

Να ξεκαθαρίσουμε εδώ, ότι στηρίζουμε τις προσπάθειες των επαγγελματιών να κάνουν το νέο τους ξεκίνημα και φυσικά τις αγωνίες τους για να επανέλθουν στην κανονικότητα και να κερδίσουν ότι έχασαν όλους αυτούς τους μήνες που τα καταστήματα τους παρέμειναν κλειστά.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί  από τις δημοτικές παρατάξεις που διοικούν  σήμερα το Δήμο και για επικοινωνιακούς λόγους (φωτογραφία για τα μέσα ενημέρωσης) και πάλι χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης, συγκέντρωση προκειμένου να αποφασίσουν την ανακοίνωση δέσμης μέτρων για τους πληττόμενους από την πανδημία.

Για ακόμη μία φορά οι παρατάξεις των κ.κ. Καρανίκα & Γάτσα αποδεικνύουν την «αλλεργία»  τους στο διάλογο και τη γόνιμη αντιπαράθεση θέσεων και προτάσεων.

Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε έστω και δια αλληλογραφίας να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και να τις επικοινωνήσουμε με κάθε τρόπο με τους Δημότες.

Δεν μπορούμε ωστόσο να μην στηλιτεύσουμε αυτή την απαράδεκτη τακτική της Δημοτικής Αρχής που με πρόσχημα την πανδημία δεν αποφασίζει να λειτουργήσει δια ζώσης το Δημοτικό Συμβούλιο, στην αίθουσα του οποίου δίνεται η δυνατότητα να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας που συστήνουν οι επιστήμονες.

Εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους δημότες και να υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία και την διαφάνεια τόσο στο διάλογο όσο και στη λήψη των αποφάσεων του σώματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ