ΈΡΓΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 580.000 € ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ

Την εθνική οδό 26 στα όρια της Βερδικούσιας  αποκαθιστά και βελτιώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργο οδικής ασφάλειας, συνολικού  προϋπολογισμού 580.000 ευρώ.  Ο δρόμος είχε υποστεί σοβαρές φθορές, μετά την ισχυρή  βροχόπτωση του Νοεμβρίου του 2017 που είχε θέσει την Βερδικούσια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Την πρόοδο των εργασιών διαπίστωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Στέλιος Δημότσιος ο οποίος επισκέφτηκε το έργο.

«Επενδύουμε σε έργα οδικής ασφάλειας που διασφαλίζουν την άνετη  μετακίνηση των ανθρώπων και την ομαλή διακίνηση των εμπορευμάτων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Είμαστε παντού όπου υπάρχει ανάγκη, με χρήσιμα έργα στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων. Παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η κρίση του κορωνοϊού, εμείς, στηριζόμενοι στις υπηρεσίες μας και στους ευσυνείδητους υπαλλήλους δεν σταματάμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε έργα. Έργα ουσίας, που λύνουν καθημερινά, μικρά  προβλήματα που όμως ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα στη ζωή των ανθρώπων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι παρεμβάσεις

Στο δρόμο έχουν ολοκληρωθεί οι χωματουργικές εργασίες αποκατάστασης ερεισμάτων και πρανών καθώς και   ο καθαρισμός και η διαμόρφωση των τάφρων, των ερεισμάτων και  της κοίτης ρεμάτων σε  θέσεις συμβολής με την οδό. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης της οδοστρωσίας και των ασφαλτικών στρώσεων που υπέστησαν βλάβη, η επανατοποθέτηση των κατεστραμμένων στηθαίων καθώς και η  συντήρηση και  συμπλήρωση της σήμανσης  της οδού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ