ΕΥΤΥΧΩΣ, ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ”ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ” ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Χρήστος Τσιόπας δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τυρνάβου

Ως θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει η δημοτική παράταξη ΣυνΠολιτεία την υποβολή της πρότασης ένταξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020, για το έργο κατασκευή ”Πράσινου Σημείου” στο Δήμο Τυρνάβου.

Σε επιστολή του δημοτικού συμβούλου Τσιόπα Χρήστου εκφράζεται ικανοποίση για τις ενέργειες του Δήμου με τις οποίες, έστω και την τελευταία στιγμή, δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες χρηματοδότησης του έργου.  Ένα έργο που εντάχθηκε στις προτεραιότητες του Δήμου απο το 2015.  Τον Νοέμβριο του 2015 το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων του Δήμου Τυρνάβου, σχέδιο που  δίνει έμφαση στη χωριστή συλλογή των αποβλήτων και την επαναχρησιμοποίηση των υλικών με πρώτη κύρια δράση τη δημιουργία ενός κεντρικού ”Πράσινου Σημείου” με σκοπό την εκτροπή των αποβλήτων από την ταφή και τη διαλογή τους στην πηγή.

Το ”Πράσινο Σημείο” για τον Δήμο Τυρνάβου θα αποτελέσει ένα από τα πρώτα βήματα εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων και εντάσσεται στον Εθνικό, στον Περιφεριακό και στον Τοπικό σχεδιασμό διαχείρισης των Αστικών Στερεών Απορριμμάτων.

 

Και ενώ η οριστική μελέτη του έργου είχε ήδη εκπονηθεί από το καλοκαίρι του 2018 και ακολούθησε η αποδοχή της μελέτης με τίτλο «Ωρίμανση Πράσινων Σημείων ΠΕ Λάρισας» για την κατασκευή Πράσινων Σημείων στο Δήμο Τυρνάβου από το δημοτικό συμβούλιο τον Οκτώβριο του 2019, οι αλλαγές που ζητήθηκαν την τελευταία στιγμή  απο την Περιφέρεια Θεσσαλίας έφεραν τον κίνδυνο, ο Δήμος να μήν προλάβει να καταθέσει έγκαιρα την πρότασή του.

Τελικά ευτυχώς, το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει την Πέμπτη 28/5/2020 για την υποβολή της πρότασης χρημαματοδότης (τελευταία ημέρα υποβολής προτάσεων είναι η επόμενη 29/5/2020).  Δυστυχώς όμως όχι για το σύνολο του έργου που προβλέπονταν στην αρχική μελέτη, αλλά για το μισό έργο. Στην πρόταση περιλαμβάνονται μόνο  εργασίες οικοδομικές, οδοποιίας και ηλεκτρομαχανολογικές. Το υπόλποιπο έργο που αφορά προμήθεια του βασικού εξοπλισμού, των μηχανημάτων και των υλικών πιστεύω η Περιφέρεια Θεσσαλίας να διαθέσει το χρηματοδοτικό εργαλείο ώστε να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει το ΄΄Πρασινο Σημείο” στο Δήμο Τυρνάβου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ